Progovorio nakon 65 godina: “Ta letjelica nije bila s ovog svijeta!”

Bivši agent CIA Chase Brandon potvrdio višedecenijske sumnje da je 1947. u američkom gradiću Roswell pronađen NLO. Američke vlasti su 65 godina zataškavale istinu, govoreći da se na ranč srušio meteorološki balon.

Dugogodišnji agent CIA Chase Brandon javno je potvrdio da se u grad Roswell u američkoj državi Novi Meksiko 1947. zaista srušila vanzemaljska letjelica i tako skinuo veo tajne s misterije stare 65 godina. Iako je svojevremeno bilo mnogo dokaza koji su potvrđivali da je NLO pao u ovaj američki gradić, vojska SAD tvrdila je da to nije tačno i da je u pitanju bio samo meteorološki balon.

Penzionisani agent Brandon 35 godina je radio u CIA, a učestvovao je i u raznim akcijama u inostranstvu. Saznanja koja je u vezi s Roswellom prikupio tokom službe nije više mogao da krije od javnosti. On je pobio tvrdnju vojske SAD da se tamo radilo o meteorološkom balonu.

– Ta letjelica nije bila s ovog svijeta – istakao je bivši agent CIA.
On kaže da se pravi podaci o dešavanjima u Roswellu nalaze u skrivenom sefu sjedišta CIA, u Langleyju u Virginiji.

– U vrijeme dok sam radio, jedna kutija u Langleyju posebno mi je privukla pažnju. Na njoj je samo pisalo „Roswell“. Malo sam prokopao da vidim šta se unutra nalazi, vratio je na policu i rekao sebi: „Gospode Bože, to se zaista dogodilo!“ – ispričao je Brandon.

Bića visoka 90 centimetara
Američki FBI je prošle godine na internetu omogućio pristup hiljadama dokumenata u vezi sa slučajem „Roswell“, koji potvrđuju da se tamo zaista nešto dogodilo. Među njima je i memorandum koji je specijalni agent Guy Hottel poslao direktoru FBI. Naslov mu je „Leteći tanjiri“, a u njemu Hottel piše kako su u Novom Meksiku pronađena tri svemirska broda.

„Letjelice su bile okrugle, s ispupčenjima u sredini, prečnika oko 15 metara. U svakoj su bila po tri tijela ljudskog oblika, visine svega 90 centimetara. Bila su obučena u nekakvu metalnu tkaninu fine teksture i zamotana u nešto nalik skafanderima kakve nose piloti koji upravljaju letjelicama pri velikim brzinama da ne izgube svijest“, pisao je Hottel.

Brandon nije želio da otkrije sve detalje o sadržaju kutije, ali je novinarima ispričao da su se u njoj nalazila razna dokumenta i fotografije.

Zataškana istina

Inače, prva saopštenja američke vojske poslije incidenta u Roswellu govorila su o tome da je u gradiću u Novom Meksiku nađen NLO s tijelima vanzemaljaca. Međutim, svega 24 sata kasnije izdato je novo saopštenje, u kojem je vojska demantovala svoju prvu tvrdnju. Istaknuto je da je u Roswellu nađen meteorološki balon koji se srušio na jedan ranč. Javnost nikako nije željela da prihvati tu drugu teoriju, tako da su se tokom godina nizale razne spekulacije o tome šta se zaista dogodilo u Roswellu. Do danas veliki broj ljudi u svijetu vjeruje da je američka vlada tada eksperimentisala s vanzemaljskom tehnologijom i radila obdukcije tijela vanzemaljaca, što je pokušala da sakrije od očiju javnosti.

(VisokoIN)