Projekcija dokumentarnog filma „Suočenje“

Projekcija dokumentarnog filma „Suočenje“ održat će se 07.04.2012. godine u prostorijama Udruženja „Damar omladine“ u 19 časova.

Ovaj dan se obilježava kao Svjetski dan zdravlja, a razlog obilježavanja jeste formiranje svijesti o određenoj temi koja je vezana za zdravlje, čime bi se skrenula pažnja na prioritetne oblasti koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. aprila, već bi se o njima trebalo voditi računa tokom cijele godine.

Film “Suočenje”, rađen je od strane Udruženja “PROI” u koprodukciji sa organizacijom Alhemija film.

Ovaj film prikazuje šokantne i istinite ovisničke sudbine – aktuelnog ovisnika, štićenika terapijske zajednice i apstinenta koji apstinira od droge više godina.

Ovaj film je namijenjen mladima jer njihova nedovoljna informiranost o problemu narkomanije često vodi ka tome da odluče probati neke od droga.

Film se sastoji iz tri priče. Prva je životna priča aktivnog ovisnika iz Sarajeva koja na surov i realan način prikazuje svakodnevnicu osobe koja koristi droge. Drugu priču ispričao je štićenik kakanjske terapijske zajednice koji je izgubio nogu zbog posljedica drogiranja i koji svojim svjedočenjem objašnjava težinu i proces u liječenju ovisnosti. Treći dio filma prikazuje bivšeg ovisnika koji je završio program terapijske zajednice prije tri godine i uspješno se resocijalizirao u društvo.

Prije samog početka prikazivanja dokumentarca, mladi će se informisati o radu i aktivnostima terapijske zajednice u Kaknju, kao i radu Prijateljskog centra za zdravlje mladih u Visokom. Nakon projekcije filma, vršit će se distribucija IEC materijala i kondoma u našim prostorijama.

UO “Damar omladine”

(VisokoIN)

Vezani članci

Gosti iz Bahreina zainteresovani za pomoć pri izgradnji Islamskog centra sa džamijom u Lukama

Visokoin.com

Aplicirano skoro 13.000 vakcina, trenutno 67 aktivnih slučajeva COVID 19 u Visokom

Visokoin.com

Košarkaši Visokog poraženi u prijateljskom meču u Jablanici

VISOKOIN.COM

JAVNI OGLAS ZA PRIJEM U RADNI ODNOS U JU “DOM ZDRAVLJA” VISOKO

VISOKOIN.COM

Prevent Interior traži radnike

VISOKOIN.COM

Koji su Visočani koristili i koriste “bijeli hljeb”

VISOKOIN.COM