Proljetno sunce u Visoko primamilo brojne goste

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nakon obilnih proljetnih snježnih padavina, dolazak proljeća u Bosansku dolinu piramida doveo je i nešto veći broj gostiju, a prelijepa nedjelja u Visoko je izmamila goste iz Slovenije, koji su u Prahistorijskom podzemnom kompleksu tunela Ravne imali meditaciju. Za meditaciju se sve više odlučuju i domaći posjetioci, koje smo ove nedjelje također sreli na Ravnama. Unutar tunela živo kao i uvijek. Na megalitu je održan i šesti čas za polaznike Škole za vodiče, a kako se približava završni ispit, tako su i polaznici sve spremniji.

Živo je bilo i izvan tunela, a razgovarali smo sa vlasnicima suvenirnica koji se uveliko pripremaju za početak sezone i masovniji dolazak gostiju iz cijelog svijeta. Kako kažu pripreme su u završnoj fazi, a ponuda je raznolika i bogata – gosti mogu iz Visokog za uspomenu ponijeti raznorazne suvenire s motivima Bosanske doline piramida, a za one koje interesuje tradicija Bosne i Hercegovine, tu je i veliki izbor tradicionalnih predmeta i suvenira vezanih za našu zemlju.

Pored motiva bosanskih piramida i tradicije, trgovci suvenirima su se pobrinuli i za bogatu ponudu minerala, dragog kamenja…tako da gostima koji ove godine stignu u Visoko sigurno neće nedostajati suvenira koji će ih podsjećati na boravak u Bosni i Hercegovini.TOP VIJESTI

Više vijesti