Promocija knjige ‘Samo frontalno’ u Visokom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Promocija knjige ‘Samo frontalno’, autora Srđana Puhala, održat će se u četvrtak, 9. novembra, u 19 sati, u Gradskoj kafani u Visokom.

O Srđanu Puhalu, doktoru psihologije, blogeru i istraživaču javnog mnijenja iz Kalinovika, koji živi u Banja Luci, u predgovoru knjige Dragan Močević, između ostalog je napisao:

‘Niko u BiH nije uspio da na duhovitiji, a često ironičniji način objasni sav besmisao u kome živimo. Ali ozbiljnost s kojom je Puhalo pristupio istraživanju teme ratnog zločina (stradanja muslimana u Prijedoru, jama Tomašica, utvrđivanje broja stradalih Srba u Srebrenici i oko nje, stradanje djece u Sarajevu) prevazišla je brojne istraživačke tekstove koje smo mogli pročitati ili čuti u bosanskohercegovačkim medijima. Zato su blogovi koje je napisao Puhalo u proteklih sedam godina jedan od najboljih svjedoka besmisla u kome živimo. Puhalo je jedan od najboljih biografa bezidejnosti vlasti i opozicije u Republici Srpskoj, a njegovi blogovi često najbolji spomenik kolektivnoj histeriji i nacionalnim torovima u kojima smo zarobljeni.’

Više vijesti