Pronađena droga: U akciji SIPA-e uhapšeno šest osoba

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ su na području Zenice, Jablanice i Sarajeva lišili slobode šest lica kod kojih je pronađena opojna droga ulične vrijednosti oko 400.000 KM, oružje i novac, saopšteno je iz Sipe.

Slobode su u petak, 23. marta, lišena lica sa inicijalima Đ.Ž. (1948), M.H. (1965), E.K. (1974), I.K. (1962), Dž.F. (1964) i Đ.K. (1976), koja su u subotu, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predate na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

Pretresima kuća, stanova, vozila i pratećih objekata na području Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona Sarajevo, te lica lišenih slobode, pronađeno je, između ostalog, 7,119 grama “spida”, četiri kilograma smješe koja se koristi za miksanje sa opojnom drogom, dva pištolja “CZ 99 para” i “hs 2000” kalibra 9 milimetara sa 37 metaka, digitalna vaga, oko 10.000 KM u raznim apoenima i valutama koje potiču iz krivičnog djela nedozvoljene trgovine opojnim drogama, osam mobilnih telefona sa SIM karticama i terensko vozilo “lend rover” holandskih registarskih oznaka.

Akcija je izvedena po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, a u saradnji i uz asistenciju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA), MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo.

(VisokoIN/Srna)