Pronađeno oružje, droga, municija, policijski prsluk, amblemi SIPA-e

U utorak 12. aprila oko 14,30 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode H.A., rođen 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Izvršenim pretresom stana koji isti koristi na području općine Centar Sarajevo, pronađeno je i oduzeto oružje, droga, municija.

MUP KS oduzeo je:paketić sa materijom bijele boje koja asocira na opojnu drogu, 2 paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu, 2 drobilice, pištolj marke “Zastava”, cal. 6,35 mm sa okvirom, pištolj NN marke, nekompletan u djelovima, 2 optička nišana, 7 metaka raznog kalibra za vatreno oružje, jedan malokalibarski metak, zračna puška, cal. 5 mm, startni pištolj marke “Zoraki”, jurišni prsluk sa natpisom “POLICIJA”, 202 metka cal 9 mm manevarski stratni, 2 amblema sa natpisom “SIPA”, 5 amblema sa natpisom “POLICIJA KANTONA SARAJEVO”, teleskopska palica sa futrolom, nož i rastavljena puška marke “Shoot Gun – Fullstock”.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.