Pronađeno beživotno tijelo muškarca

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U izlivenom dijelu rijeke Save, u mjestu Gaj, u općini Srbac, 17. marta, pronađeno je beživotno tijelo muškarca, čiji identitet još nije utvrđen.

“Mrtvozornik je konstatovao da se radi o beživotnom tijelu, koje se u vodi nalazilo već duže vrijeme”, saopćeno je danas iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Pronađeni leš je uz saglasnost nadležnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka prevezen u Zavod za sudsku medicinu Banja Luka, gdje je 18. marta izvršena obdukcija.

Na osnovu fizičkih karakteristika u pitanju je muškarac starije dobi, visine oko 175 cm, a na sebi je imao dijelove bijele atlet majice i karirane košulje. Na nogama je imao crne cipele, a na oba donja esktremiteta leša pronađeni su vještački ugrađeni implatanti kukova.

Iz Policijske uprave Bosanska Gradiška pozivaju građane da, ukoliko imaju bilo kakvih korisnih saznanja kako bi se beživotno muško tijelo identifikovalo, informacije prijave lično najbližoj policijskoj stanici, pozivom na besplatan broj telefona 122 ili na broj 051/813-522.

Više vijesti