2.4 C
Visoko
21. Januara 2022.

Protest protivnika covid-potvrda pred Rebrom, potjerali Beroša. Pozvana policija

Građani bjesni
DANAS u zdravstvu i socijali kreću obavezne covid-potvrde. Pred KBC-om Zagreb ministra Vilija Beroša i ravnatelja bolnice Antu Ćorušića dočekali su bijesni prosvjednici.

Tim povodom se ispred KBC-a Zagreb okupilo oko 30 djelatnika koji nemaju covid-potvrdu, koja im od danas treba za ulazak na radno mjesto, a ne žele se ni testirati. Radi se uglavnom o medicinskim sestrama i tehničarima. Među okupljenima nema liječnika.

No okupljenim djelatnicima Rebra na prosvjedu se pridružio i niz osoba koje nisu djelatnici Rebra, a predvodili su ih Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je nedavno govorio na “Festivalu slobode”, i svećenik Zdravko Knežević, koji je Indexu rekao da je “pandemija izmišljena”.

Iako je bilo predviđeno da se Beroš obrati javnosti pred KBC-om, prosvjednici mu to nisu dozvolili pa su se ministar i ravnatelj povukli u zgradu bolnice praćeni povicima “izdaja, izdaja”.

PRIJE SAT VREMENA

PROSVJEDNICI SE RAZILAZE, TVRDE DA ĆE PONOVO DOĆI SUTRA

Prosvjednici su se počeli razilaziti, ali tvrde da će pred Rebro ponovo doći i sutra u 7 ujutro.

PRIJE SAT VREMENA

DJELATNICA POKUŠALA UĆI BEZ COVID-POTVRDE, PROSVJEDNICI URLALI “IZDAJA”

Jedna djelatnica KBC-a Zagreb pokušala je ući u bolnicu bez covid-potvrde, ali nije puštena. To je okupljenim prosvjednicima bio povod da ponovo krenu urlati “Izdaja, izdaja”.

“Ovo je naša bolnica, a ne ministrova. Hoćemo li doći ponovo sutra?” pitao je prosvjednike pred bolnicom Andrija Klarić, na što su odgovorili: “Hoćemo!”

“Ništa, društvo, idemo svaki na svoja radna mjesta – tko radi”, rekao je Klarić okupljenima.

PRIJE SAT VREMENA

“OKO 20 SESTARA NA REBRU SE ODBIJA TESTIRATI”

Sestra Miškulin je Indexu rekla da se, prema njezinim saznanjima, oko 20 sestara na Rebru odbija testirati.

PRIJE 2 SATA

ŠEFICA SINDIKATA SESTARA I TEHNIČARA: PROTIVIMO SE TESTIRANJU NA SLOBODAN DAN

Za Index je izjavu dala Gordana Miškulin, medicinska sestra na Rebru i predstavnica Strukovnog sindikata medicinskih sestara/tehničara.

“Ne mogu se oduzimati radnička prava, sestre zaslužuju da se besplatno testiraju. Mi svjesno ulazimo u zarazu. Zaslužujemo barem besplatna testiranja. Mi imamo sestre koje radi autoimunih bolesti imaju preporuku da se ne cijepe. 2800 sestara i tehničara radi na Rebru. Svi svjesno ulazimo u ugrozu. Ministru bi rekla da se u zdravstvu ne donose ishitrene odluke. Naša uprava je trebala prije deset dana dobiti sve upute. Kao sindikalnoj povjerenici dosad mi nijedna članica nije rekla da se ne želi cijepiti. No protive se testiranju na slobodan dan. Njih je jučer došlo 500 na testiranje, a većini je bio neradni dan. Sindikat će reagirati na svako rušenje radničkih prava. Pozvali smo sve sestre da nam se jave ako imaju problema”, rekla je za Index sestra Miškulin.

PRIJE 2 SATA

PROSVJEDNICI ISPRED SPLITSKE BOLNICE VRIJEĐALI RAVNATELJA: “PRODANE DUŠE, SOTONE”

Peosvjed ispred bolnice na Firulama protiv covid-potvrda za medicinsko i nemedicinsko osoblje prerastao je u verbalni napad na ravnatelja dr. Julija Meštrovića i dr. Jugoslava Bagatina, predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Split, javlja Dalmatinski portal.

Unesite komentar