Provala u kuću u Visokom: Ukradena dva laptopa, određena količina novca i zlatnog nakita

Na području Kantona je narušen javni red i mir u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Visoko

Dana 24.07.2012. godine, u ulici Pertac, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo M.A., iz koje je otuđena određena količina novca, zlatnog nakita i dva laptopa. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 25.07.2012. godine, na lokalnom putu u mjestu Arnautovičko Polje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali motocikl keeway, registarskih oznaka A47-K-030, kojim je upravljao L.E. iz Visokog, i moped malaguti, registarskih oznaka A47-K-045, kojim je upravljao H.A. iz Visokog. U saobraćajnoj nezgodi, lake tjelesne povrede su zadobili vozač mopeda H.A. i suvozač H.Z. iz Visokog.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

(VisokoIN)