Prva manekenka s Downovim sindromom oduševila modni svijet

Mlada Australka Madeline Stuart prošle godine oduševila je svijet kada je prošetala modnom pistom na njujorškom tjednu mode i počela rušiti stare standarde ljepote, a najpoznatija manekenka s Downovim sindromom isto je ponovila i ovog tjedna.

Tokom sedmice mode u New Yorku održana je i modna revija FTL Moda na kojem je 18-godišnjakinja zasjala u kreacijama Lulu te Gigi i Josefa Da Solve.

Njezina majka Rosanne Stuart za Daily Mail Australia rekla je kako bi uskoro trebala postati norma da djevojke kao njezina kći nose revije.

– Ona je sada profesionalni model- rekla je majka, a Madeline je nedavno na svojoj službenoj stranici napisala : – Nadam se da ću kroz svoju manekensku karijeru promijeniti kako društvo gleda na osobe s posebnim potrebama i na taj način podignemo razinu svijesti i prohvaćanje – .

Madeline je prva osoba s Downovim sindromom koja je dva puta prošetala pistom na Tjednu mode u New Yorku, a na uspjehu joj je među prvima čestitao i njezin dečko Robbie Streeting s kojim često i na Instagramu objavljuje fotografije.