Prve aktivnosti u sklopu MAB projekta prekogranične suradnje

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Damarovci započeli sa prvim aktivnostima u sklopu MAB projekta pod nazivom „Vratimo život, osmijeh i sreću mladima u našim gradovima“ koje se dešavaju na području BiH, općina Visoko kroz uređenje školskog igrališta koje se nalazi u krugu OŠ „Kulin Ban „ Visoko te je jedini prostor koji može da služi učenicima i učenicama ove škole da slobodno vrijeme provode na zdrav i koristan način.

Teren je predviđen za košarku, rukomet, nogomet, tenis, odnosno višefunkcionalan gdje će po završetku svih volonterskih aktivnosti biti stavljanjem u upotrebno stanje i gdje će mladi – učenici i učenice škole moći imati nastavne i vannastavne aktivnosti, kao i provoditi slobodno vrijeme u zdravom i sigurnom okruženju.

Napominjemo da će mladi iz Udruženja „Damar omladine“ iz Visokog zajedno sa mladima iz kluba „Železničar-Inđija“ iz Inđije kroz volonterske akcije imat priliku da se upoznaju, rade i svi zajedno sagledaju značaj razvoja loklanih zajednica kroz volonterizam.

Zajedničke volonterske akcije svih nas održat će se u periodu od 24-26.07.2015. godine.

Projekat je podržan od strane SHL Fondacije iz Sarajeva kroz program prekogranične suradnje MAB. U međuvremenu značaj implementacije projekta je prepoznao i World Vision, ured u Zenici, koji će zajedno sa nama dati doprinos uređenju školskog igrališta.

Budite promjena u vašem gradu, budite Damar!

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.