Prvi Kakanj Demo Fest 25. augusta

Organizatori ovog festivala su od preko 90 prijava odabrali njih jedanaest koji će se predstaviti na ovom festivalu. Ovaj fest bit će podijeljen u dvije temetske cjeline i to: koncertni dio, te after party.

U koncetnom dijelu nastupit će sedam sastava. Festival će otvoriti dva hip-hop sastava i to mladi domaći sastav Charisma (Kakanj), te reper HackOne iz Lukavca. Nakon njih nastupit će bendovi: Bosnische Post (Sarajevo), Futavci (Sarajevo), Zadnji Popis (Srebrenica), Urban Instinkt (Tuzla), te Uncle Sam Decided (Sarajevo).

Nakon koncertnog dijela festivala uslijedit će after party za koji će biti zadužena tri DJ-a. Posjetiocima „neće dati spavati“ domaći DJ-evi: DJ Infected, DJ Albino i DJ Muky iz Mostara.

Do početka Festivala organizatori će se potruditi da obezbijede dvije autobusne linije, na relaciji Kakanj-Halinovići, za one koji žele da dođu na ovaj fest, a organizatori također ističu i to da će posjetioci na ovom festivalu moći da nabave sve što će im biti potrebno za ugodan boravak, a to je piće i hrana. Također posjetioci se pozivaju, da na Bočicu dođu sa šatorima kako bi se na taj način napravilo kamp naselje.

– Mogu reći da sam zadovoljan svim postignutim za sada. Prije svega dosta problema vezalo se za održavanje ovog festa, ipak pošto smo te prepreke prevazišli, ne bih da ih pominjem ovom prilikom. Trudili smo se da izaberemo što više kvalitetnih stvari. Bilo je preko 90 prijava na Fest. Dolazile su sa raznih strana, počevši od Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, a najviše ih je dakako bilo iz BIH. Nakon što smo pregledali većinu aplikacija napravili smo preliminarnu selekciju gdje je ostalo nekih 30-tak prijava. Birali smo po kriterijumima da pokrijemo što više regija iz BIH, te da dobijemo što više kvalitetnih sastava. Za kraj mogu istaknuti da organizacija radi užurbano kako bi sve prošlo u najboljem redu. A već ovom prilikom možemo najaviti da će iduće godine drugo izdanje ovog Festa biti mnogo bolje, kvalitetnije i sadržajnije, a iskreno se nadamo i da ćemo uspjeti izaći izvan granica BIH, te napraviti Internacionalni Festival – kaže jedan od organizatora.

U narednih sedam dana organizatori ističu da se sve informacije o lokaciji, prevozu, te svemu vezanom za ovaj fest mogu naći isključivo na stranicama Facebook: Kakanj Demo Fest, Twitter: @KakanjDemoFest, te Google+: Kakanj Demo Fest.