da block

Prvoaprilski zagrljaji na ulicama Visokog

da block

Srednjoškolci u Visokom su to uradili na jedan zabavan i neobičan način. Kroz šetnju gradom pitali su sugrađane šta za njih predstavlja 1. April i da li znaju ispričati vic ili neku drugu vrstu šale. Takođe, slučajnim prolaznicima dijelili su besplatne prvoaprilske zagrljaje i slatkiše.

Za razliku od svakodnevnice, tmurnih proljetnih dana i doba recesije, svakako nam je bio cilj ljudima skrenuti pažnju sa njihovih problema. Te smo organizirajući ovu akciju željeli prikazati i ljepšu stranu današnjice.

zagrljaj_ulice_1april

Mladi ljudi, učesnici i volonteri ove akcije su prvenstveno pokušali ukazati na značaj pozitivnog razmišljanja i optistimičnijih stavova, dijeleći iste, pokušali bar na tren izmamiti ljudima osmijeh na lice, jer je to jedini besplatni način kojim možete uljepšati nadolazeće dane, kako sebi, tako i drugima.

1.April – Svjetski dan šale, obilježava se danas širom svijeta. O nastanku „Svjetskog dana šale“ postoji više teorija, ali ni jedna vjerodostojno ne objašnjava nastanak. Mnogi vjeruju da se ovaj „praznik“ pojavio krajem Srednjeg vijeka u Evropi kao “Dan svih luda”, koji je bio opštenarodno veselje. Ovo je prvi put da se jedan ovakav praznik uličnom akcijom obilježi u Visokom.

(VisokoIN/PR ASuBiH)