PUFBiH: Ko najbolje zarađuje u Federaciji BiH?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Prema evidencijama kojima raspolaže Porezna uprava Federacije BiH, najviša neto plaća isplaćena u ovom entitetu jeste u djelatnosti trgovine naveliko farmaceutskim proizvodima, u iznosu od 66.000 KM.

U Upravi napominju da se podatak odnosi na isplatu plaće u jednom mjesecu, te da je u drugim mjesecima isplata plaće bila u manjem iznosu.

Na upit da navedu još nekoliko djelatnosti u kojima su također isplaćene plaće u velikom iznosu, u PUFBiH iznose podatak da je u djelatnosti proizvodnje cemente isplaćena plaća od 40.000 te u finansijskom lizingu 39.000 KM.

Također, pojedine visoke plaće zabilježene su i u posredovanju u trgovini hranom pićima i duhanom – 36.000 KM, posredovanju u trgovini raznovrsnim proizvodima 33.000 KM te u sektoru proizvodnje i distribucije električne energije – 18.000 KM, piše Dnevni avaz.

‘Napominjemo, također, da ovi iznosi nisu isplaćivani u kontinuitetu, već da su u pojedinim mjesecima plaće isplaćivane u manjim iznosima’, naglašavaju u PUFBiH.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.