Putin: Nisam postavio preduslove za sastanak s Trampom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da nije postavio preduslove za sastanak sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom.

“Nisam postavio nijedan preduslov, jer su pitanja o kojima treba da razgovaramo veoma važna za nas i ostatak svijeta”, rekao je Putin poslije samita G20 u Buenos Ajresu, prenosi Tas s.

Ruski predsjednik je ocijenio da je sastanak s Trampom potreban, pogotovu po pitanjima strateške stabilnosti.

“Šteta što ne možemo da održimo sastanak u punom formatu. Mislim da je to prijeko potrebno, u vezi sa pitanjima strateške stabilnosti, naročito nakon što je američki predsjednik objavio da SAD planiraju da se povuku iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa”, rekao je Putin.

On je naveo da je s Trampom kratko razgovarao na samitu G20 i da mu je tom prilikom objasnio svoje viđenje nedavnog incidenta u Crnom moru iako je, kaže, Tramp imao drugačiji stav o tome.

“Kratko sam odgovorio na njegova pitanja o incidentu u Crnom moru. Tramp ima svoj stav o tim pitanjima i problemima. Ja imam svoje”, rekao je Putin.

On je izrazio nadu da će se sa američkim predsjednikom sastati kada američka strana bude spremna, i istakao da ne smatra da se Tramp boji da se sastane sa njim.

“Ne mislim da se predsjednik Tramp plaši. On je osoba snažnog karaktera i sa mnogo iskustva”, zaključio je Putin.

Više vijesti