Puyol o transferu Van Dijka: Ludilo na tržištu se neće zaustaviti

Carles Puyol, nekadašnji kapiten Barcelone i fudbalski reprezentativac Španije, vjeruje da je obeštećenje od 75 miliona funti (oko 85 miliona eura) koje je Liverpool dogovorio za Virgila van Dijka rezultat ludila koje vlada na fudbalskog tržištu, te da se takav trend neće uskoro zaustaviti.

Liverpool je u srijedu saopštio da je postigao dogovor sa Southamptonom i da će 26-godišnji van Dijk biti njihov igrač od 1. januara 2018. godine. Ovaj transfer holandskog fudbalera učiniće ga najskupljim defanzivcem u istoriji fudbala.

“Da, igrači zaslužuju ovakve sume novca, jer je takvo tržište i potražnja. Iznosi su ludi, ali takvo je tržište. Mislim da to neće prestati. Virgil van Dijk jučer je kupljen za 75 miliona funti. Prije nekoliko godina tako nešto je bilo nemoguće”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Van Dijk je karijeru počeo u Groningenu iz kojeg je 2013. godine prešao u škotski Celtic. Dvije godine kasnije stigao je u Southampton, gdje je stekao reputaciju jednog od najboljih centralnih odbrambenih igrača Premier lige. Za “svece” je odigrao 80 takmičarskih utakmica i postigao sedam golova. U dresu Holandije nastupio je 16 puta.