-1.5 C
Visoko
26. Januara 2022.

Racija u sarajevskom kafiću “Trezor”, uhapšeno osam osoba

Tokom protekle noći, postupajući po prethodno sačinjenom Operativnom planu, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu “Trezor” u ulici Kranjčevićeva, područje općine Centar Sarajevo, u kojem je zatečeno oko 100 lica.

“Tom prilikom slobode je lišeno osam lica zbog sumnje da su počinili krivična djela, i to sedam zbog sumnje da su počinili krivična djela iz člana 239. KZ FBIH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), a jedno lice zbog sumnje da je počinio krivično iz člana 238. KZ FBIH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga)”, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Kod istih je pronađena i privremeno oduzeta određena količina raznih vrsta droge, dok je, također određena količina droge pronađena u objektu kao odbačena, te je ista izuzeta u sklopu izvršenog uviđaja, koji je obavljen po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koje je upoznato o navedenom i pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

“Kod jednog lica je pronađeno hladno oružje i protiv istog će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje”, kazao je Hadžiabdić.

Tokom navedenih aktivnosti inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kojima su asistirali policijski službenici u vršenju poslova iz njihove nadležnosti, izdali su odgovornoj osobi prekršajne naloge sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 7.000 KM, kao i mjeru privremene zabrane rada navedenog objekta, nakon čega je objekat zatvoren.

Osam lica koja su lišena slobode smještena su u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će se tokom dana nad istim izvršiti kriminalistička obrada.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Unesite komentar