Radi bakljada u vječitom derbiju Željo i Sarajevo kažnjeni 9.500 KM

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Fudbalski klubovi Željezničar i Sarajevo kažnjeni su ukupno sa 9.500 KM radi bakljada navijača u vječitom derbiju odigranom u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, odlučila je Disciplinska komisija N/FS BiH.

Kako je saopšteno iz N/FS BiH, Uprava Želje dužna je platiti 4.500, a Sarajevo 4.000 maraka zbog spomenutih dešavanja na tribinama stadiona “Grbavica” u utakmici u kojoj su domaći slavili, rezultatom 1:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Uz to, komesar za bezbjednost FK Željezničar Erdijan Pekić sankcionisan je zabranom obavljanja dužnosti u periodu od dva mjeseca radi “kršenje Pravilnika ponašanja članova nogometne organizacije” u meču sa gradskim rivalom.

Članovi Disciplinske komisije N/FS BiH zbog propusta u organizaciji prvenstvenih utakmica 11. i 12. kola, upotrebe pirotehnike od strane navijača ili nepropisno prijavljenih članova stručnih štabova u službenim zapisnicima susreta (neposjedovanje licenci) kaznili su Velež i Borac sa po 2.500 KM, te Mladost Doboj Kakanj, Slobodu, Drinu i Zrinjski sa po 1.000 KM.

Više vijesti