Radnici pronašli ljudske kosti ispod tramvajske pruge na Stupu

Radnici koji rade na rekonstrukciji pruge u sarajevskom naselju Stup pronašli su zakopane posmrtne ostatke ljudskog porijekla.

Glasnogovornica Instituta za nestale osobe (INO) BiH Emza Fazlić kazala je da je o tome odmah obaviještena policija, a danas su na teren izašli istražitelj INO BiH te antropolog Međunarodne komisije za nestale osobe.

Po njenim riječima, na licu mjesta nisu mogli sa sigurnošću utvrditi da li se radi o posmrtnim ostacima iz proteklog rata ili možda starijim posmrtnim ostacima.

“Zbog toga je postupajuća tužiteljica Tužilaštva BiH odlučila da će se posmrtni ostaci ekshumirati, te su radovi odmah obustavljeni, a lokaciju osigurava policija do same ekshumacije. Nakon ekshumacije i obrade posmrtnih ostataka sa sigurnošću će se utvrditi kome posmrtni ostaci pripadaju”, kazala je Fazlić.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo je rečeno da su radnici kosti pronašli juče na području između Ilidže i Nedžarića, te da su o svemu obaviještene nadležne institucije.

Unesite komentar