da block

Radončić nikad nije bio u Interpolovoj bazi, ali će neki biti u zatvoru

da block

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić ne nalazi se u bazama podataka Interpola niti je predmet međunarodne objave, saopćeno je jučer iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, u okviru koje djeluje i Interpol BiH.

Na prozivanje Avde Avdića, urednika FTV-a, i dijela medija da se Radončićevo ime nalazilo u materijalima Interpola 2007. godine iz te institucije pojašnjeno je da su izvršene sve provjere od nadležnih organa i da nije nađen nijedan razlog da se Radončićevo ime nalazi u Interpolovoj bazi podataka.

Inače, Radončić je, komentirajući podvale medijske mafije iz „Oslobođenja“, rekao da se radi o “gnusnim lažima i dezinformacijama bošnjačke mafije, Bakira Izetbegovića i Hilme i Muje Selimović, koji su opljačkali više od milijardu i po maraka narodnih novaca, jer, kada bi takvo nešto bilo istina, ne bi mogao biti imenovan za ministra sigurnosti”.

Radončić je za „Avaz“ dodao da su u pitanju nekoliko godina stare političke montaže. One su, kako je dodao, sada reaktivirane zbog panike i straha od hapšenja onih koji su naručivali ubistva Ugljena, Leutara, porodice Sefera Halilovića:

– Naravno, u istoj grupi se nalaze i Selimovići, koji se boje poništenja ratne privatizacije, a naročito su uplašeni od vlastitih radnika i dioničara koje su opljačkali.

Radončić je, također, dodao da je on nedavno bio primljen kod evropske komesarke za unutrašnje poslove Seslije Malmstrom (Cecilia) – što samo po sebi dovoljno govori o njegovom kredibilitetu – a u Briselu se upravo razgovaralo o potrebi procesuiranja ratno-privatizacijske mafije i iransko-obavještajne agenture u BiH.

– Lažnu priču o mom tobožnjem imenu na listi su upravo oni montirali – kaže Radončić.

Na kraju ministar Radončić ističe da ga kriminalni pritisci neće uplašiti i da ga samo ohrabruju da do kraja istraje u borbi protiv državne mafije, da država BiH pobijedi korupciju, uhapsi krivce i egzistencijalno spasi uništene radničke porodice. On poziva opljačkane radnike da se ne boje, da uzdignu glave i pobijede strah od svojih pljačkaških poslodavaca i na taj način pomognu vlastitoj državi i vlastitim porodicama.