Radončić pozvao Izetbegovića i Erdogana da se hitno oslobodi Selmir Mašetović

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

organizaciji Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost HNK, u prelijepom ambijentu mostarske starogradske jezgre, u restoranu “Šadrvan” nadomak UNESCO-ovog dragulja Starog mosta, sinoć je upriličen tradicionalni iftar za članove, prijatelje i simpatizere ove stranke.

Iftaru u gradu na Neretvi prisustvovao je i lider SBB-a Fahrudin Radončić.

Interes građana

Uoči iftara, na novinarsko pitanje u vezi sa slučajem bh. studenta Selmira Mašetovića iz Gradačca, koji je uhapšen 22. maja u Turskoj jer ga tamošnji režim sumnjiči za navodnu vezu s organizacijom FETO Fetulaha Gulena, Radončić je odgovorio:

– Žao mi je da mi u mjesecu ramazanu imamo situaciju da je uhapšen mladić iz naše zemlje pod takvim optužbama. Mislim da je obaveza svake države, pa i Bosne i Hercegovine, da maksimalno štiti svoje građane, u ovom slučaju mladog Mašetovića. Radi se o jednoj nebrizi i, također, pozivam gospodina Bakira Izetbegovića da iskoristi svoje prijateljstvo s predsjednikom Erdoganom i da učini sve da naš građanin bude što prije u svojoj BiH.

Ne mogu se prijateljstva graditi samo na tome kada to treba turskoj vlasti ili SDA-ovoj vlasti, a ne kada je to u interesu građana BiH. Znači, tražim da turske vlasti puste građanina BiH, ako je uradio nešto što je suprotno zakonima, to će se procesuirati pred neovisnim pravosuđem BiH – poručio je Radončić.

Iftar u Mostaru okupio je 200 postača.

Inače, tokom šetnje starim dijelom grada, do restorana, Radončića su srdačno pozdravljali brojni građani. Nakon što se rukovala s njim, jedna starija Mostarka obratila mu se riječima: Bog vam zdravlje dao.

Više vijesti