Raiffeisen banka najbolja u Bosni i Hercegovini!

Na dodjeli nagrada evropskim bankama za 2011. EMEA Finance magazin dodijelio je Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina titulu “najbolja banka” u Bosni i Hercegovini.

Raiffeisen Bank International AG (RBI) dobila je prestižnu titulu “najbolje banke u Centralnoj i Istočnoj Evropi i Zajednici Nezavisnih Država”. RBI-u je pripala i nagrada za “najbolju banku u Austriji” te za “najbolju investicionu banku u Austriji”.

“Ova priznanja potvrda su našeg zalaganja i ujedno ilustruju snagu i veličinu tržišnog udjela RBI-a u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Uz nagradu časopisa Global Finance ovo je drugo priznanje našem radu u samo nekoliko sedmica”, izjavio je Herbert Stepic, generalni direktor RBI-a.

“Raduje nas činjenica da je naš angažman prepoznat i valorizovan od ovog značajnog finansijskog medija, posebno imajući u vidu specifičnosti okruženja sa kojima se susrećemo u posljednjih nekoliko godina”, izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini.

Subsidijari RBI-a u Albaniji, Rumuniji i Slovačkoj proglašeni su “najboljim bankama” u navedenim državama. Banka RBI mreže u Rusiji, ZAO Raiffeisenbank, proglašena je “najboljom stranom bankom”. Raiffeisen Centrobank AG, supsidijaru RBI-a u Bugarskoj, pripala je titula “najbolje investicione banke”.

RBI je vodeća poslovna i investiciona banka u Austriji koja posluje sa 1.000 najvećih korporativnih klijenata. U Centralnoj i Istočnoj Evropi, RBI posluje kao univerzalna banka sa širokom mrežom supsidijarnih banaka, leasing kompanija i nizom drugih specijaliziranih finansijskih institucija, rasprostranjenih na 17 tržišta.

EMEA Finance dvomjesečni je magazin koji izvještava o glavnim finansijskim dešavanjima vezanim za međunarodnu finansijsku industriju u Evropi, na Bliskom Istoku i u Africi (EMEA region). Ovaj magazin, čija je redakcija smještena u Londonu, ima preko 25.000 čitatelja. Web stranicu EMEA Finance-a (www.emeafinance.com) i sedmične elektronske novine eNews čita preko 100.000 finansijskih stručnjaka u regionu EMEA.

(VisokoIN)

Vezani članci

Općina Kakanj objavila rijetke fotografije Zgošćanskog stećka

Visokoin.com

“Ne bih se iznenadio da se javi Erdogan i da kaže da je predsjednik Bošnjaka”

Visokoin.com

Kina obustavlja projekte na ugalj, upitne telmoelektrane i u BiH

Visokoin.com

Razvojna banka FBiH dala 43 miliona KM preduzećima koja teško vraćaju kredite!

Visokoin.com

Mijatović brutalno odgovorio Milanoviću: Reći ću ovo diplomatski i jezikom koji jedino razumijete – Odj*bi od Bosne i Hercegovine!

Visokoin.com

Pale su maske oko blokade institucija BiH i oko srpskog jedinstva! SNSD-ova Zora Vidović prekršila zaključke NSRS

Visokoin.com