-7.5 C
Visoko
20. Januara 2022.

Rano jutros u BiH je registrovan prilično snažan zemljotres

Prema podacima EMSC-a, zemljotres je registrovan 22 kilometra zapadno od Tuzle

Zemljotres jačine 3,6 stepeni po Rihterovoj skali registrovan je rano jutros na području Tuzle, objavio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).
Prema podacima EMSC-a, zemljotres je registrovan 22 kilometra zapadno od Tuzle.
Podrhtavanje tla je zabilježeno oko 3:00 sata poslije ponoći, a osjetio se i na području okolnih lokalnih zajednica.
Građane sjevernog dijela Zeničko-dobojskog kantona jutros je oko 3.02 sata uznemirio zemljotres, čiji je epicentar bio na području Tuzlanskog kantona, ali nisu prijavljene bilo kakve štete na objektima – potvrdio je Feni direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK Džavid Aličić.

– Zemljotres je, prema našim informacijama, imao epicentar na području općine Lukavac – 25 kilometara udaljenosti od Tuzle i 13 od Gračanice. Bio je snage 3,3 Richtera i na dubini od dva kilometra. Po jačini bio je manjeg intenziteta nego zemljotres koji se 8. septembra ove godine dogodio na području Grada Zenica, čiji je intenzitet iznosio 4,3 Richtera, ali se taj zemljotres dogodio na dubini od 10 kilometara – napominje Aličić.

Osim uznemirenosti građana, ni taj zemljotres, napominje Aličić, kao ni jutrošnji sa epicentrom na području Lukavca, nisu prouzročili materijalne štete na području ZDK.

Unesite komentar