Raste broj hospitaliziranih pacijenata u Općoj bolnici, dvoje preminulo

U Covid odjelima Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” na hospitalizaciji je 195 teških pacijenata. Na intenzivnoj i postintenzivnoj njezi je smješteno 25 pacijenata, saopćeno je jutros.

Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji jutros je sedam pacijenata, a tri su na respiratoru. U Covid trijažnoj ambulanti 17 pacijenata je opservirano i čekaju premještaj na odjel. Nažalost, jučer su dva pacijenta preminula.

Opća bolnica je premašila određeni broj bolničkih kapaciteta, predviđen nedavnom odlukom Vlade Kantona Sarajevo za liječenje pacijenata od Covid-19.

Međutim, zbog povećanog priliva pacijenata na dnevnoj bazi se reorganizira prostor, ubacuju novi kreveti i preraspoređuje osoblje za brigu o ovim pacijentima. Tako je bilo i prethodnog dana i nastavlja se i danas.

Istovremeno, pored brige o Covid pacijentima na bolničko liječenje u ne-covid odjele Opće bolnice jučer je primljeno 16 pacijenata, a otpušteno je 25. Ukupno je bilo pet operacija, četiri poroda i ururađeno je 965 pregleda i pruženo 5111 usluga, navode iz Opće bolnice “Abdulah Nakaš”.

Vezani članci

Bimal preuzima većinski vlasnički udio u fabrici Bečejka

VISOKOIN.COM

Sječa direktora u UniCredit banci: Prvi veliki potez novog šefa, poznato i ko će voditi tržište BiH

VISOKOIN.COM

U većem dijelu BiH saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu

VISOKOIN.COM

Odzvonilo gužvama i šalterima: UIO BiH počinje izdavati digitalni potpis

VISOKOIN.COM

U BiH nestabilno vrijeme, temperatura do 23 stepena

VISOKOIN.COM

Krpelji već ujedaju!

VISOKOIN.COM