Raul: Mogu reći samo da odlazim iz Evrope

U četvrtak su Schalke i njegov španski 34-godišnji nogometaš Raul obznanili da prekidaju saradnju na kraju aktuelne sezone, u kojoj se klub iz Gelsenkirchena trenutno nalazi na trećem mjestu tabele Bundeslige.

Nastavak saradnje nije dogovoren, makar je Schalke nudio svom napadaču jednogodišnje produženje. Raul je tražio dvije godine. Na konferenciji za novinare Raul je rekao:

“Bila je ovo jako teška odluka za mene. Lijepo je bilo u Schalkeu, koji me primio kad sam u Realu postao suvišan. Želim zahvaliti baš svima u i oko kluba. Menadžeru, predsjedniku, treneru, saigračima, navijačima, svima…”, rekao je Raul i nastavio:

“Ne znam još gdje idem. Zapravo, znam da ću napustiti Evropu i igrati u nekoj manje zahtjevnoj ligi izvan granica kontinenta. Ponude postoje, a s menadžerom ću sjesti i odlučiti kuda ću.”

Za kraj je Raul poručio:

“Schalke će uvijek ostati u jednom dijelu mog srca. Ljudi su ovdje imali sa mnom dosta strpljenja. Osjećao sam se divno, okruženje je bilo sjajno, povjerljivo i ugodno.”

Raul je u Schalke došao na ljeto 2010. godine iz Real Madrida, te je zajedno s Klaas-Janom Huntelaarom činio jedan od najboljih napadačkih dvojaca u Bundesligi.”

(VisokoIN/Totalsport)