Reagovanje tekst pod nazivom „Vrijede li šehidi sa Šošanja, iz Dolova i Velikih Trnovaca?“

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U povodu objavljenog teksta putem web portala koji djeluju na području općine Visoko („Vrijede li šehidi sa Šošanja, iz Dolova i Velikih Trnovaca?“) , donosimo sljedeće saopćenje:

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca „Visoko 92“ Visoko je u povodu obilježavanja Dana šehida uputila 555 poziva pojedincima, privrednicima, predstavnicima vlasti i udruženja, te direktorima javnih ustanova i javnih preduzeća.

Svake godine revidiramo sastav grupa koje obilaze šehidska mezarja i nastojimo prilagoditi da svaki od članova grupe učestvuje u onoj grupi koja je za njega pristupačna vodeći računa o teritorijalnoj zastupljenosti, a uvažavajući sugestije i prijedloge. Ove godine formirano je ukupno 16 grupa, od toga 10 na području MIZ Visoko i 6 na području MIZ Gračanica.

Naša Organizacija, pored pojedinačnih poziva redovno putem medija upućuje Javni poziv koji se odnosi na sve građane sa područja naše Općine da uzmu učešća i na Dan šehida posjete mezaristane u svojim mjesnim zajednicama, te na taj način daju svoj doprinos obilježavanju ovog dana i prisjete se šehida i poginulih boraca, pruže ruku podrške i saosjećanja njihovim porodicama.

Organizacija će i naredne godine uputiti pojedinačne i javne pozive, mada ne možemo, a da se na zapitamo zar takve pozive uopće treba upućivati? Zar ne bismo trebali osjećati i sami obavezu angažovanja i biti prisutni, umjesto stalnog pronalaženja izgovora i opravdanja?

Na kraju, hvala svima koji svake godine redovno budu uz porodice i na šehidskim mezarima. To je podrška koju trebamo i koju osjećamo.

Predsjednik Upravnog odbora
Duraković Selvedina s.r.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.