Reakcija Muediba Šahinovića: Visočanin Mirsad Sejdić javno laže – iznudio je već 87.000 KM od mene

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nakon teksta pod naslovom Visočanin Mirsad Sejdić prevaren za skoro 100.000 KM: Posudio sam ih direktoru nekadašnjeg vjerskog radija “Naba”, koji je na našem portalu objavljen 27. februara 2019. godine na adresu naše redakcije stigao je i demant Muediba Šahinovića. Šahinović, koji je u tekstu optužen od Mirsada Sejdića za prevaru odgovorio je na ove optužbe, a njegovu reakciju prenosimo u cijelosti, bez intervencija:

“Nakon što sam pročitao tekst u kojem Mirsad Sejdić bezočno laže tvrdećı da sam mu dužan skoro 100.000 KM i da se nakon svih cirkusa koje mi je priredio u životu na kraju odlučio i da sa javnošću podijeli svoju “tužnu” priču te tako presao crvenu liniju mog strpljenja, odlučio sam da putem istih medija demantujem njegove laži i kažem pravu istinu dok ću paralelno s time poduzeti i ostale korake kako bi vratio svoj novac. Cijeneći medijski prostor ali i vrijeme čitalaca pokušat ću se držatı samo suštine bez mnogih detalja koji bi svakako još upečatljivije raskrinkali ovu kampanju u režiji “fınog, poštenog, nevinog i prevarenog” Mirsada Sejdića.

U samom naslovu i na početku teksta se spominje da je Mirsad Sejdić posudio novac direktoru nekadašnjeg vjerskog radija “Naba” želećı tako pojačati samu težinu prevare jer valjda direktor vjerskog radija nebi trebao da vara. Međutim, istına je da je Radıo Naba ugašena još 2010. g. odlukom RAK-a (Regulatorne agencıje za komunikacije) i istina je da pomenuti novac i cijela ova priča nema nikakve veze sa tom radio stanicom, jer je Mirsad Sejdić novac posudio tri godine kasnije, tek u maju 2013.g. kada Radio NABA nije uopšte postojala.

Dalje se u tekstu tvrdi kako je Islamska zajednıca Srbije podnjela krivičnu prijavu protiv mene (opet sa ciljem da se pojača težina moje “prevare”) što je također laž, a potkrepljena je nekakvim falsificiranim letkom koji više liči na kaubojsku tjeralicu WANTED nego na ozbiljan službeni dokument neke institucije. Iz teksta se nije dalo zaključiti u kojoj je vezi Mirsad Sejdić sa Islamskom zajednicom i u kom kontekstu se on brine o tome.

Tačno je da se ja i Mirsad Sejdić poznajemo dugi niz godina ali nije tačno da mi je u nekoliko navrata pozajmiljivao novac nego je istina da sam ja Mirsadu Sejdiću, kada zapadne u fınansijske probleme, prodavao njegova auta za značajno veći iznos nego što realno vrijede. Na primjer, auto koje Mirsad realno nebi mogao prodati ni za 15.000 KM, ja sam uspijevao i prodavao, zahvaljujući svojim poznanstvima, za iznose od 23.000 ili 24.000 KM što mu je svakako dobrodošlo i tada se nije bunio. Neka od tih auta se još uvijek vozaju po Vısokom, a svjedoci su živi i zdravi pa će da posvjedoče. Štedeći vrijeme neću detaljno obrazlagati kako sam ja tom istom Mirsadu u periodu do 2013.g. prodao svoj automobil i motocikl koji sam jedva naplatio u ratama.

Mirsadovi apetiti su rasli i shvatio je da sarašujući sa mnom može fino da profitira. Zbog toga mi i daje 50.000 KM krajem maja 2013.g. Žao mi je što u tekstu Mirsad kao iskreni borac za istinu i pravdu nije rekao i objasnio zašto mi je “posudio” taj novac. Još mi je čudnije da ga novinar koji je pisao tekst nije to upitao jer je veoma važno i ključno za cijelu prıču. Molim Vas, ko još danas bilo kome daje novac tek tako? Laž je i da sam ja nestao iz Visokog jer sam se redovno pojavljivao na sudu (na ročištima) nakon što me je Mirsad tužio i kako kaže u septembru 2014.g. dobio pravosnažnu presudu u kojoj se navodi da mu dugujem 70.000 KM. E sad, kako je 50.000 KM koje mi je Mirsad dao naraslo na 70.000 KM koliko je na sudu tražio to samo on zna i bilo bi dobro da je i to u ime istine i pravde objasnio javnosti. Obzirom da nije on, morat ću ja. Naime, na sudu je Mirsad priložio samo ugovor na 50.000 KM a tvrdio je da sam mu ja dužan 70.000 KM. Na logično pitanje sudije kako se pojavljuje razlika od čitavih 20.000 KM on je SLAGAO kako mi je u međuvremenu dao još tih 20.000 KM što je notorna laž. Za svjedoka je pozvao, pazite sad, svoga sina koji je hladno posvjedočio kako je njegov otac dao još dodatnıh 20.000 KM!!! Najtužnije od svega je to što je sud “poklonio vjeru” iskazu svjedoka i bez validnog materijalnog dokaza presudio da sam dužan isplatiti Mirsadu Sejdiću 70.000 KM. Ono što pravdoljubivi borac za istinu Mirsad Sejdić također nije spomenuo (a ključna stvar je u cijeloj priči) je činjenica da sam mu ja u periodu od maja do septembra 2013.g. na ruke i u gotovini isplatio čitavih 67.000 KM (u četiri rate 16.000 +19.000 +16.000 +16.000 KM) što je i konstatovano u presudi suda na koju se Mirsad poziva. Da li uviđate činjenicu da sam ja i prije suda Mirsadu Sejdiću već isplatio 67.000 KM? Na upit sudije za te moje isplate prema Mirsadu, pravdoljubivi borac za istinu je rekao da je to “nešto naše ovamo”…

No tu nije kraj. Bez obzıra na tih 67.000 KM koje sam mu isplatio jos te davne 2013.g. Mirsad i dalje traži povrat novca po presudi kojom maše po potrebi gdje god mu zatreba. Mirsad je opet zaboravio da u tekstu, koji ste objavili, spomene još jednu ključnu stvar, notornu istinu, za koju sam se spreman boriti do kraja života a to je da sam ja Muedib Šahinović u periodu od 2015.g. do 2018.g. isplatio kompletan iznos od 70.000 KM po presudi pa i više od toga jer sam u međuvremenu dodatno plaćao i kojekakve Mirsadove “troškove” goriva, putarina, jela na putu, dječijih rođendana i sličnih prigoda. Jednostavnom računicom se dolazi do iznosa od 137.000 KM koje sam ja Mirsadu isplatio uz ogroman sabur i trpljenje uvreda, psovki, ponižavanja, prijetnji, plaćenih utjerivača dugova, psihičkih maltretiranja kako mene tako i moje porodice. Suha istina je da je Mirsad meni dao 50.000 KM a da sam ja njemu dao 137.000 KM. Sve ostalo su laži, manipulacije, pritisci, muljaže što krivični zakon tretira i definiše kao iznudu.

I ovdje nije kraj, ide Mirsad dalje pa u tekstu kaže kako je on prošle godine (2018.g.) uspio doći do mene ( opet još jedna laž jer je u proteklih tri godine sa mnom bio na stalnoj telefonskoj vezi i do mene je dolazio kad god mu se ćefnulo i to najmanje desetak puta za što opet postoje svjedoci) i pazite sada nonsensa kada me je “ pronašao” opet mi je dao jos 20.000 KM???!!!!! Tako kaže pravdoljubivi borac za istinu Mirsad Sejdić. Ja Vas pitam ima li logike da nekome ko vas je već jednom “prevario” za 70.000 KM i koga ste godinama tražili, kada ga konačno nađete, date još dodatnih 20.000 KM? Naravno da nema i da je ovo priča u koju naravno ni sam Mirsad ne vjeruje, ali jadnik u želji da nekako “zamete trag” i pokuša izvući još koju desetinu hiljada maraka ide u otvorenu, drsku i bezobraznu javnu obmanu.

Mirsad kaže da mi je tih 20.000 KM poslao Western Unionom a ja ga pozivam da javnosti predoci uplatnice na taj iznos i time dokaže da ne laže. Ja kažem da laže jer je istına i u ovom slučaju ipak drugačija. Krajem 2018.g. mi je poslao sve ukupno 7.000 eura (14.000 KM) koje su evo saznah iz teksta opet nekom čudnom matematikom Mirsadovog digitrona narasle na 20.000 KM. E zašto mi je poslao taj novac neka on kaže i objasni javnosti (meni ne treba ja tačno znam) i time dobije posljednju priliku da bude čovjek i smogne hrabrosti da kaže istinu. Kad smo već kod Western Uninona, Mirsad je mogao da je htjeo (a nije jer mu ne odgovara) spomenuti i moje uplate na njegovo ime ili ime njegovog sina Hamde ili supruge Nure i plus uplate preko Mđunarodne poštanske uputnice koje sam mu uplaćivao. Ja sve te uplatnice imam i čuvam, ali ne za mahanje njima po čaršiji nego za pravi trenutak koji će uskoro doći. Zašto i to Mirsad nije spomenuo? Zato što bi se time srušila cijela njegova izmišljena priča o tome da je prevaren i otkrila stvarna pozadina cijelog slučaja o dugogodišnjem iznuđivanju.

Pri kraju teksta Mirsad Sejdić insinuira kako zbog “prevare” ne može da servisira svoje obaveze prema banci te kako mu se kuća i parcela našla pod hipotekom što bi valjda trebalo da se zaključi kako će mu banka uzeti kuću zbog mene. S tim u vezi mi je već nagovjestio da će, ukoliko mu se kuća proda, mene dodatno zadužiti za još nešto više od 150.000 KM !!! (Ovo imam snimljeno na telefonu i u viber porukama)

Istina je da taj kredit (i ne samo taj kredit jer ih je uzimao u više banaka) nema nikakve veze sa mnom niti novcem iz 2013.g. obzirom da je kredite uzimao za svoju firmu koja je kombinacijom loših poslovnih odluka i alavosti gazde Mirsada došla u situaciju u kojoj jeste. Jednostavnim uvidom u datume kada je Mirsad uzimao kredite i davao svoje kuće pod hipoteke lahko se da zaključiti da to nema nikakve veze samnom i našim ugovorom s kraja maja 2013.g., a ja pozivam Mirsada da i to objavi i neka se javnost sama uvjeri.

O svemu što sam u ovom demantiju napisao postoje i dokazi, hvala Bogu postoje i živi ljudi-svjedoci kao i sva naša telefonska sms i viber prepiska iz koje se jasno i nedvosmisleno vidi da je Mirsad Sejdić iz Visokog notorni lažov, bezobrazni manipulant, bezosjećajni iznuđivač i kukavica koja nema hrabrosti reći istinu ma koliko ona gorka i teška bila. A istina je da mi je taj pošteni, nevini i prevareni Mirsad Sejdić dao 50.000 KM u maju 2013.g. a da sam ja njemu dao 137.000 KM ( 67.000 KM do septembra 2013.g. i 70.000 KM u perıodu 2015.-2018.g.). Nakon što je Mirsad Sejdić ovako nečasno postupio i putem medija nastavio da iznđuje već dva puta naplaćeni novac perfidno me nazivajućı prevarantom i mašući papirima koji su već odavno AD ACTA, selektivno birajući činjenice i pričajući priču samo do pola, odlučio sam da tražim nazad razliku u iznosu od 87.000 KM! Prema tome, da zaključim – Visočanin Mirsad Sejdić je dužan direktoru nekadašnjeg vjerskog radija “Naba” 87.000 KM ! I ostavljam mu dovoljno vremena – do kraja ove godine da mi vrati moj novac. U slučaju da mi ne vrati moj novac, pravdu i pravo ću tražiti na sudu, a ne po sokacima, mahalama ili elektronskim medijima.

Sve materijalne dokaze po savjetu advokata neću objavljivati nego ih dostaviti sudu kao sastavni dio moje tužbe i odštetnog zahtjeva zajedno sa imenima svih svjedoka koji će potvrditi gore napisano. A Vama uz ovaj demat dostavljam par “screenshotova” iz kojih javnost može zaključiti o čemu se ovdje zapravo radi…

S poštovanjem,

Muedib Šahinović

Više vijesti