Reakcija na današnje saopćenje za javnost SDP-a

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ovom prilikom želimo da obavijestimo javnost da, od momenta preuzimanja mandata općinske načelnice do danas, u Općinskom organu uprave kao i javnom sektoru općine Visoko nije zaposlena ni jedna osoba koja se na bilo koji način može dovesti u vezu sa SDA ili pojedincima iz SDA Visoko.

Volonterski rad nije zasnivanje radnog odnosa, nego samo prilika mladim ljudima da steknu dodatne kvalifikacije u domenu svog obrazovanja, što je svakako pozitivna praksa koja ima podršku šire javnosti.

Stoga saopćenje SDP-a Visoko i ne shvatamo drugačije nego kao drskost i grubu manipulaciju javnosti na principu “Drž`te lopova” s ciljem prikrivanja vlastite nemoralnosti izražene kroz sve oblike nepotizma i zloupotrebe političkih pozicija za lične, odnosno porodične interese, a po čemu je SDP već uveliko poznat kako u Visokom tako i šire.

Ovim putem pozivamo autore famoznog saopćenja da prestanu obmanjivati javnost ILI da imenom i prezimenom navedu osobe koje su zasnovale radni odnos u Općini Visoko, javnom sektoru općine Visoko ili bilo kojoj instituciji koja se finansira budžetskim sredstvima, te navedu vezu sa SDA Visoko ili pojedincima iz SDA Visoko (također imenom i prezimenom).

Dok čekamo odgovor na navedeno, pozivamo ih da demantuju tvrdnje koje ćemo mi ovom prilikom iznijeti:

— Supruga predsjednika SDP OO Visoko i ministra u Vladi ZDK g. Muhameda Husića je tokom 2013. godine zasnovala radni odnos u OŠ “Kulin Ban” Visoko, a čiji je direktor g. Ramiz Brkić član užeg rukovodstva SDP-a Visoko

— Dževad Husić, bliži srodnik navedenog ministra nedavno je primljen u radni odnos u Pošti Visoko

— Amidžić Sedmedin, član SDP Kakanj i bliski rođak SDP-ovog ministra, ovih dana primljen je u MUP ZDK PU Visoko, u Odjeljenju za administraciju

— Dalibor Tomičić je tokom političkog angažmana na poziciji predsjedavajućeg OV Visoko zasnovao radni odnos u KTK Visoko i to na rukovodećoj poziciji, pored činjenice da istu djelatnost obavlja firma unutar obitelji Tomičić

— U Poštu Visoko u radni odnos primljen je, a potom premješten u Zenicu, Šabani Adnan, zet Mirsada Mešića-predsjednika KO SDP ZDK.

noviznakb STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE – PARTY OF DEMOCRATIC ACTION O P Ć I N S K I O D B O R V I S O K O Alije Izetbegovića br.10; Phone/fax: ++387 32/ 738 571; E-mail: sda_visoko@bih.net.ba http://www.sda-visoko.ba

— Kćerka istog Mirsada Mešića zaposlena je u Elektroprivredi BiH

— U Zavod za zdravstveno osiguranje Poslovnica Visoko nedavno je zaposlen i Seid Burić, član SDP Visoko

— Zbog zasluga u kampanji kandidata za načelnika g. Ramiza Brkića, u Poštu Visoko zaposlen je i Mostić Armin, o čemu se isti i javno hvalio

Ne želeći da preko mjere opterećujemo javnost Visokog ilustrirajući povezanost i potpunu naslonjenost članova SDP-a Visoko i njihovih porodica na budžet države BiH, ostajemo u čvrstom ubjeđenju da će doći vrijeme kada će građani uočiti jasne razlike u djelovanju SDA Visoko i male, ali maksimalno situirane, uskointeresne skupine koja sebe naziva SDP-om Visoko.

SDA Visoko sa načelnicom Babić je opredjeljena i potpuno posvećena interesima građana što će se posebno vidjeti u nastavku procesa reforme javnog sektora.

Opstrukcije pomenutog procesa od strane SDP-a i ne doživljavamo drugačije nego kao nastavak borbe za vlastite privilegije, a na štetu cjelokupne zajednice, pri čemu isti ne oklijevaju otvoreno braniti nezakonito poslovanje unutar javnog sektora općine Visoko.

S poštovanjem.

Predsjednik OO SDA Visoko Halim Zukić

>> Do kada će vladajuća SDA instituciju općine koristiti za zapošljavanje svojih članova?

Više vijesti