Rekonstrukcija puta Ginje-Dvor

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Programom kapitalnih ulaganja u cestovnu infrastrukturu iz budžeta Općine Visoko za 2013 godinu kojeg je Općinsko vijeće Visoko usvojilo na III sjednici održanoj 02.02.2013.g., između ostalog, planirana su sredstva za rekonstrukciju puta Ginje-Dvor u mjesnoj zajednici Kralupi.

U skladu s tim općina Visoko odabrala je najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova koji obuhvaćaju: mašinsko skidanje zemlje-materijala s bankine, podizanje postojećeg asfalta, zamjenu materijala u planu donjeg stroja, nabavku, dovoz, planiranje i valjanje tampona u uvaljanom stanju, nabavku, dovoz i ugradnju asfalta BNHS u uvaljanom stanju, nabavku i ugradnju betonskih polutica u sloju šljunkovitog materijala, iskop putnog jarka i izradu bankina od jalovine, izmještanje postojeće gradske vodovodne mreže i izgradnju drenaže.

Uvažavajući činjenicu da se radi o jednom od najznačajnijih projekata kapitalnih ulaganja na području općine Visoko odmah nakon nastupanja sezone izvođenja građevinskih radova i povoljnih vremenskih uvjeta u maju mjesecu ove godine pristupilo se izvođenju pripremnih radova koji su u cijelosti okončani.

U toku su završni radovi na rješavanju odvodnje površinskih voda na ukupnoj dionici ceste i finalna priprema za asfaltiranje ceste Ginje-Dvor. Odmah nakon rješavanja odvodnje puta pristupit će se asfaltiranju puta Ginje-Dvor. Projekat izgradnje puta Ginje-Dvor u potpunosti se finansira iz budžeta općine Visoko za 2013.g.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.