Rekord Tuke, Zenica i Borac prvaci

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Atletičari Zenice i atletičarke Borca seniorski su prvaci BiH. Oni su bili najuspješniji na Ekipnom prvenstvu BiH u Sarajevu, gdje je Amel Tuka oborio bh. rekord u trci na 400 metara.

Atletičar Zenice Tuka ovu dionicu je u subotu u Sarajevu istrčao za 46,37 sekundi i oborio rekord koji je bio u njegovom vlasništvu (46,63). Tim iz Zenice je obranio titulu osvojivši 72 boda. Drugo mjesto u muškoj konkurenciji zauzela je Sloboda Tehnograd (58), a slijede Novi Grad (52), Banjaluka (51), Borac (50), Sarajevo (47) i Bosna (33). Atletičarke Borca su 13. put osvojile titulu i izborile su pravo da sljedeće godine nastupaju u Kupu evropskih šampiona B grupa. One su sakupile 44 boda, koliko i drugoplasirani Glasinac, a slijede Sarajevo (40), Banjaluka (38) i Novi Grad (27).

“Jošs jednom smo dokazali da i pored teškoća koje smo imali (nenastupanje Stefani Vukajlovic,Milice Ozegovic, Anje Erceg, Ksenije Kecman) imamo snage i znanja za ovakve pidvige”, rekao je Nebojša Matijević, trener Borca.TOP VIJESTI

Više vijesti