Rezani duhan sakriven u VW Golfu, cigarete bez markice u Citroenu C4

Ovlašteni sužbenici Uprave za indirektno oporezivanje na području Regionalnog centra Sarajevo u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su veću količinu rezanog duhana i cigareta bez akciznih markica, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 76.522 KM.

U uslovima vanredne situacije uzrokovane virusom COVID-19, ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, RC Sarajevo, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, tokom mjeseca septembra 2020. godine provodili su pojačane aktivnosti na terenu u cilju sprječavanja nezakonite prodaje duhana i duhanskih prerađevina, a sve u sklopu kampanje “Stop švercu”.

Tako je u više odvojenih aktivnosti, u saradnji sa službenicima MUP-a KS, Jedinice za saobraćaj, MUP-a RS, PS Istočno Sarajevo i MUP-a ZDK, privremeno oduzeto 83 kg duhana i 12.499 paklica cigareta (24 paketa) stranog porijekla. Navedene cigarete i sitno rezani duhan nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO, i isti su bili namijenjeni za prodaju na crnom tržištu BiH.

Vrijednost privremeno oduzetih cigareta i rezanog duhana procjenjuju se na iznos od 76.522 KM. U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO su koristili specijaliziranu opremu koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH i dalje poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Zato pozivamo građane da dostave Upravi što konkretnije i preciznije informacije, kako bi se aktivnosti na terenu mogle što brže i preciznije provesti

Vezani članci

SDP BiH traži da Vlada FBiH konačno ozakoni zabranu gradnje malih hidroelektrana

Visokoin.com

Borko Stefanović: Milorad Dodik me nije izbacio iz kabineta

VISOKOIN.COM

Sva lažna obećanja Fadila Novalića: Od ‘BiH ima veliki broj vakcina, ali imamo krivi pristup’ do antologijske…

VISOKOIN.COM

Bošković: Cijene goriva u BiH trenutno su najniže u regionu

VISOKOIN.COM

Predao se vozač koji je udario dječaka na Marijn Dvoru

VISOKOIN.COM

Može li BiH bez rudnika i termoelektrana na ugalj?

Visokoin.com