Riješite se celulita u samo par poteza

Celulit postaje jedna od glavnih tema među ženama tek kada se približimo ljetnom periodu i bikini sezoni.

Tada je, naravno, već kasno za primjenu bilo kojeg tretmana, jer borba protiv celulita zahtijeva vrijeme i upornost. Zato je možda upravo sad pravi trenutak da se pozabavite ovim problemom kako biste ljeto dočekale spremne.

Mnoge žene koje se protiv celulita bore tako što kožu četkaju kunu se da je riječ o „tehnici“ koja daje odlične rezultate. Ali, djeluje li četkanje na suvo zaista? Otkrijte sami…

Prije svega, važno je znati što ćete time postići. Kao najvažniji rezultat četkanja na suvo upravo je uklanjanje mrtvih stanica, zbog čega koža postaje meka i pogodna za razna kozmetička sredstva, a prije svega za losione i kreme koji će je nahraniti. Suvim četkanjem ustvari potičete cirkulaciju i pomažete limfnom sustemu. Upravo na ovim ključnim tačkama zasniva se djelotvornost anticelulitnog programa. Ali, osim što ćete četkanjem na suvo ukloniti toksine i mrtve stanice, pojedini stručnjaci tvrde da ćete na taj način razbijati i masti nakupljene ispod kože.

Kako bi trebalo koristiti četku? Prije nego što započnete s tretmanom nabavite četku s prirodnim vlaknima, jer sintetička mogu oštetiti osjetljivu kožu. Zatim je važno naučiti tehniku. Najbolje je da kožu četkate odmah ujutro, prije tuširanja te započnite od dijelova kože zahvaćene celulitom, kao što su bedra i zadnjica. Odmah nakon četkanja istuširajte se da biste isprali mrtve stanice kože koju ste ovim procesom skinuli, a potom tijelo namažite hranjivom kremom. Ako koža postane crvena, to je znak da je najvjerojatnije prejako četkate. Ipak, budite strpljivi, jer potrebno je vrijeme da bi se koža navikla na ovaj postupak, a rezultate ćete primijetiti već za nekoliko sedmica.

Unesite komentar