-4.5 C
Visoko
24. Januara 2022.

Ringišpil: Dosad 17 uhapšenih u Visokom, Kiseljaku, Ljubuškom, na Palama…

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su započeli s provođenjem operativne akcije ‘Ringišpil’.

Aktivnosti u ovom predmetu provode po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona, MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i MUP-a Republike Srpske.

U srijedu su na području Kiseljaka izvršeni pretresi na pet lokacija i uhapšene su dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima poreska utaja ili prevara, zloupotreba osiguranja, prevara u privrednom poslovanju, krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera ili utega, davanje lažnog iskaza i pranje novca, čime je oštećen bužet BiH i druga pravna lica za višemilionski iznos.

Aktivnosti po predmetu nastavljene su i danas.

Izvršeni su pretresi objekata na više lokacija na području Visokog, Pala, Istočne Ilidže i Ljubuškog, a u prostorije SIPA-e pozvan je veći broj osumnjičenih osoba, od kojih je 15 uhapšeno također zbog postojanja istih osnova sumnje.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto oružje, određena dokumentacija, skupocjena vozila ukupne vrijednosti više od milion KM, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi.

Kriminalistička obrada uhapšenih osoba je i dalje u toku, a o njihovom daljem statusu će odlučiti postupajući tužilac Tužilaštva BiH, saopćeno je iz SIPA-e.

Vezani članci

ALARMANTNO: U Domu zdravlja Visoko, veliki broj medicinskog osoblja zaraženo koronavirusom

VISOKOIN.COM

ZENICA BNP u četvrtak i petak premijerno izvodi predstavu “Ugasimo svjetlo”

Visokoin.com

Raste broj hospitalizovanih u ZDK, sve više zaraženog medicinskog osoblja

VISOKOIN.COM

Wood Team d.o.o traži za podružnicu Visoko motivisane radnike

VISOKOIN.COM

Teška krađa u restoran brze hrane “MAK Doner”

VISOKOIN.COM

Društvene mreže “gore”: Mnogi Srbi i Hrvati osudili potez policajca iz Priboja

VISOKOIN.COM

Unesite komentar