-4.5 C
Visoko
22. Januara 2022.

RK Bosna u septembru bio pred gašenjem

Najtrofejniji bosanskohercegovački rukometni kolektiv – sarajevska Bosna, koji je na početku prvenstva proživljavao najteže trenutke u svojoj historiji, čini napore da konsoliduje redove i ostvari cilj – opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Iako “studenti” kolo prije kraja prvog dijela sezone dijele posljednje mjesto na tabeli sa Slobodom, trener Zuhdija Korkarić vjeruje da njegova ekipa u nastavku sezone može izboriti opstanak u elitnom društvu. Korkarić je na pres-konferenciji kazao da je ekipa u prvom dijelu prvenstva osvojila deset bodova, iako se to nije očekivalo.

– Kada segledemo sve činjenice to je mnogo bodova, zato što to niko od nas nije očekivao. Iz prostog razloga što je ekipa takva kakva jeste, što igraju momci koji nisu prošli fizičke pripreme. S druge strane to je malo bodova u borbi za opstanak, jer ovaj klub od septembra je imao cilj samo da se ne ugasi, a već sada teži da izbori opstanak u Premijer ligi. Ovih 10 bodova sada je malo, ali se nadam da su ulog za drugu polusezonu u kojoj ćemo morati osvojiti daleko više bodova da bismo opstali. Nedavno smo održali Skupštinu kluba, imamo sve upravljačke strukture u klubu i meni, kao šefu Stručnog štaba, to olakšava rad s ekipom, a i igračima koji znaju da iza njih stoji uprava – kazao je Korkarić.

Rukometaši Bosne u petak, u posljednjem 15. kolu polusezone dočekuju ekipu Gračanice.

– Igramo protiv jako teškog protivnika, naših starih sportskih prijatelja, koji su u ovom momemtu sigurno uigraniji i kvalitetniji od nas. Međutim, kao i do sada, u svaku utakmicu ćemo ići borbeno, fajterski, da do zadnjeg atoma snage dođemo do nove pobjede i nova tri boda, pred našim navijačima, kojim zahvaljujem na dosadašnjoj podršci. Oni nam daju dodatni motiv za sve ono što radimo – izjavio je Korkarić.

Igrač Anur Burnazović također je kazao da ja Gračanica kvalitetan protivnik, ali da se Bosna dobro pripremila za ovaj susret.

– Znamo da imaju kvalitenu bekovsku liniju, ali borbena i srčana igra su jedini način da sutra pobijedimo. Zahvaljujem navijačima na podršci i pozivam ih da nas sutra bodre da bismo osvojili tri nova boda koja su nam jako bitna u predstojećoj polusezoni i borbi za opstanak u Premijer ligi – kazao je Burnazović.

Utakmica Bosna – Gračanica igrat će se u petak u 20 sati u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu.

Unesite komentar