Ročište za nastavak suđenja Zukiću i drugima zakazano za sutra

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Suđenje Amiru Zukiću i drugima, optuženima u predmetu ‘Bosna’, trebalo bi biti nastavljeno sutra u Općinskom sudu Sarajevo (OSS).

Ročište za nastavak glavnog pretresa u ovom predmetu uvršteno je u raspored suđenja za 13. juni, objavljen na službenoj stranici OSS-a.

Suđenje Amiru Zukiću, generalnom sekretaru SDA, i osmorici optuženih počelo je u OSS-u čitanjem optužnice i uvodnim riječima na ročištu 23. maja.

Optužnicom su uz Zukića, obuhvaćeni i Safet Bibić, Senad Trako, Nedžad Trako, Ramiz Karavdić, Esed Džananović, Asim Sarajlić, Mirsad Kukić i Seid Fazlagić.

Zukić, Bibić, Nedžad i Senad Trako te Karavdić, terete se za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te protuzakonito posredovanje, a Zukić i za nedozvoljeno držanje oružja.

Istovremeno, Esed Džananović se tereti za zloupotrebu položaja ili ovlasti, a Asim Sarajlić i Mirsad Kukić za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, dok je Seid Fazlagić optužen za pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Više vijesti