Ronaldo ‘bocnuo’ Barcu i poručio: Pehar će biti naš

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Napadač Juventusa Cristiano Ronaldo uvjeren je da će italijanski šampion u u sljedeće dvije sezone osvojiti Ligu šampiona.

“Stara dama” na evropsku titulu čeka od 1996. godine, a ovog ljeta ponovno su imali znatna ulaganja da oforme ekipu koja može da ode do kraja.

“Samo jedan tim godišnje može da osvojiti Ligu šampiona. Ojačali smo i imamo ekipu koja se će boriti do kraja, ali treba da se poklopi mnogo faktora – žrijeb, grupa, povrede i sreće. Pa pogledajte primjer Barcelone, uložili su toliko novac u posljednjih pet godina pa nisu uzeli ništa,” rekao je Ronaldo i dodao:

“Ne smijemo da budemo opsjednuti time, ako ne osvojimo ove godine, nadam se da hoćemo sljedeće.”

Ovog ljeta u Juventus se vratio Gianluigi Buffon.

“Stvarno ga cijenim, toliko puta smo igrali jedan protiv drugoga, a rekao mi je da je sretan što će igrati sa mnom. Odgovorio sam mu da je i meni drago jer za mene je Gigi uz Ikera Casillasa najbolji svih vremena.”

Osvrnuo se Portugalac i na poziv Matthijsu de Ligtu poslije duela Lige nacija da dođe u Juventus.

“Želim da raščistim da sam se tada šalio kada sam De Ligta pozvao u Juventus. Nikad ne radim posao trenera ili direktora i odlučujem koga da klub kupi, ali sam jako sretan da je on tu s nama,” naglasio je Ronaldo.TOP VIJESTI

Više vijesti