Ronaldo napao Upravu Real Madrida

Dvostruki uzastopni prvak Evrope Real Madrid u srijedu je doživio drugi uzastopni poraz u nizu što je upalilo alarme na Santiago Bernabeuu. Nakon što je Tottenham sa 3:1 slavio protiv “Kraljeva” postalo je jasno da je španski prvak u krizi. Iako trener Zinedine Zidane tvrdi drugačije.

Jedan od prvih koji je kritikovao igru Reala, mada je i sam glavni krivac, bio je Cristiano Ronaldo. On je nedvosmisleno optužio Upravu Reala na čelu sa Florentinom Perezom zbog “slabljenja tima”. Iako to nije baš tako rekao ovaj zaključak se može pročitati između redova njegove izjave:

“Pepe, Alvaro Morata i James Rodriguez (svi otišli ovog ljeta, op. aut.) činili su nas snažnijima. Danas su na njihovim mjestima mlađi. Nije najgori tim, ali je manje iskusan (u odnosu na prošlogodišnji) i to je veoma važno”.

Ronaldo je dodao da ne traži izgovor za loše igre, ali da su madridskom klubu falili bitni igrači poput Garetha Balea, Danija Carvajala, Raphaela Varanea i Keylora Navasa.

Portugalac je poručio navijačima da je ovo loš period koji će brzo proći da ne smiju zaboraviti šta je sve Real osvojio u posljednje vrijeme.

Iako je Ronaldo sinoć bio strijelac jednog gola nije ni ublizu efikasan kao prethodnih sezona, međutim, on se puno ne sekira zbog “suše”.

“Ako odete na Gooogle i ukucate ‘Cristianovi golovi’ sve će vam biti jasno. Nisam zabrinut uopšte”, naveo je osvajač titule “The Best” za najboljeg igrača u prošloj sezoni.