-4.5 C
Visoko
22. Januara 2022.

Rukometaši Čelika obje utakmice Challange Cupa igraju u Švicarskoj

Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik prihvatio je ponudu kluba Wacker Thun iz Švicarske, koji su zbog problema s terminima predložili, da se obje utakmice osmine finala Challenge Cupa između tih klubova igraju na parketu u Thunu.

– Prihvatili smo sportsku ponudu Švicaraca nakon zaista duge analize svih okolnosti. Obje utakmice igrat ćemo u Švicarskoj, i pored naše velike želje da se jedan meč odigra pred našom publikom u Zenici. Prije svega je odlučio finasijski momenat, jer će kod odigravanja dva meča u Thunu oni nam participirati troškove puta u jednom smjeru, a mi plaćamo drugu polovicu putnih troškova. Domaćini snose troškove organizacije utakmica i takse za sva službena lica za obje utakmice. Nama je zaista žao što nismo u prilici da našoj publici priuštimo evropski meč, ali nemamo finansija za organizaciju utakmice ovog evropskog nivoa u Zenici – rekao je predsjednik rukometaša Čelika Pane Škrbić za Fenu.

U natjecanju IHF Challenge Cupa rukometaši Čelika su stigli do osmine finala, a raritet je da su zenički rukometaši jedina ekipa s područja bivše Jugoslavije koja je ostala da igra u svim evropskim rukometnim kupovima ove godine.

Do plasmana u osminu finala Challenge Cupa Čelik je stigao zahvaljujući eliminaciji kosovskog predstavnika Prištine, a momčad Wacker Thun je pobijedila ekipu turskog ligaša Bursu.

Najavljeno je da će prva utakmica između Wacker Thun i Čelika biti odigrana u subotu, 20. februara, s početkom u 17.00 sati, a druga utakmica dan kasnije, s početkom u 16.00 sati.

Unesite komentar