Ruski znanstvenici pred Vučićem ugurali psa u cijev ispunjenu tekućinom

Na društvenim mrežama pojavila se snimka na kojoj ruski znanstvenici pred srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem stavljaju psa u cijev ispunjenu nekakvom tekućinom.

Srpski predsjednik nalazi se u službenom posjetu Rusiji, s kojom ta zemlja održava iznimno bliske i prijateljske odnose, a u sklopu programa posjetio je i Roskosmos. Prema reakcijama s društvenih mreža, može se zaključiti da ljudima nije jasno što se zapravo dogodilo sa psom.

U tekstu ruskih medija o Vučićevu posjetu Rusiji, prenosi portal B92, navodi se da mu je tom prilikom potpredsjednik ruske vlade Dmitrij Rogozin, zadužen za industriju naoružanja, prikazao rezultate rada Fonda perspektivnog istraživanja.

Demonstrirano mu je nekoliko izuma, a jedan od njih je i ‘tekućina u kojoj se diše’. Pred Vučićem je pas jazavčar uronjen u rezervoar ispunjen tekućinom koja ne sadrži dušik, a koji je poslije nekog vremena izronio živ i zdrav, pišu ruski mediji. ‘Vučić je potom pomazio psa i priznao da je impresioniran’, navode ruski mediji, ističući da je ta tekućina pred srpskim predsjednikom prvi put prikazana u javnosti.

Riječ je o tekućini koja bi trebala eliminirati uvjete za nastanak dekompresijske bolesti pri, na primjer, spašavanju mornara iz potonulih podmornica. Osim toga, navodi se da bi se mogla koristiti kod prijevremeno rođene djece, kao i kod ljudi čiji su dišni putovi ozlijeđeni u požaru.

https://youtu.be/tcj0eZIM5W8