Šabanović dobio odobrenje za muzičke nastupe u Ferhadiji

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Tragom fotografije koja se pojavila na društvenim mrežama, kao i upita građana koji su se javljali putem službenih adresa i komunikacijskih kanala Općine Stari Grad, načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić zatražio je od nadležnih službi da ispitaju da li Pašo Šabanović ima potrebne dozvole za nastupe u Ferhadiji.

Provjerom u Službi za komunalne poslove Općine Stari Grad, nadležnoj za izdavanje odobrenja o korištenju javne površine, ustanovljeno je da je Šabanoviću izdato rješenje za korištenje javne površine u ulici Ferhadija 01.06. 2017. godine. Kako rješenje nije bilo preuzeto, Šabanović je još jednom kontaktiran da dođe u nadležnu službu i preuzme rješenje. U rješenju je navedeno da se odobrava zauzimanje javne površine u svrhu postavljanja sadržaja za obavljanje ulične umjetnosti – ulični svirač gitare.

S obzirom da se radi o osobi koja ovom djelatnošću zarađuje za život i nalazi se u teškoj materijalnoj situaciji, kao i u brojnim sličnim slučajevima dosad, načelnik Hadžibajrić je izdao rješenje o korištenju javne površine bez plaćanja naknade.

Općina Stari Grad se zahvaljuje svim građanima koji su regovali i na ovaj način ukazali na problem našeg sugrađanina, u nadi da više neće imati neugodnosti prilikom obavljanja ove djelatnosti.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.