SABNOR poziva na brisanje grafita s porukama mržnje, netolerancije i fašizma

SABNOR u Bosni i Hercegovini povodom 25. studenoga – Dan državnosti Bosne i Hercegovine poziva građane Bosne i Hercegovine, sva udruženja antifašista, društva planinara, izviđačke odrede i druge organizacije mladih, škole i sveučilišta da masovno iziđu u prirodu i zasade sadnice, te obrišu grafite s porukama mržnje, netolerancije i fašizma.

“Pokažimo ljubav prema domovini čineći nešto konkretno za nju. Naime, neka Dan državnosti proteče u našem masovnom izlasku u prirodu kojom prilikom će svako od nas darovati domovini jednu sadnicu. Za par godina bit će to dobra šuma kojom ćemo se ponositi i mi i domovina”, navodi se u priopćenju SABNOR-a.

Nadalje navode kako je Dan državnosti prilika “da domovinu očistimo od brojnih taloga prošlosti što nam ih na njeno lice, zagađujući je, svakodnevno iznose brojni fašisti ovog vremena”.

“Izbrišimo, prefarbajmo ili na neki drugi način uklonimo bar jedan grafit sa porukama mržnje, netolerancije, fašizma i slično. Isto učinimo s bar jednim muralom koji veliča nekog od fašista ili ratnih zločinaca”, poručuju iz SABNOR-a.

Unesite komentar