SAD bi mogle sravniti Meku i Medinu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U jednoj vojnoj školi za oficire u nastavi korišćen je antiislamski materijal i to uslijed loše procjene i lošeg nadzora, kako je danas saopštilo Američko ministarstvo odbrane, prenosi portal podgoričkih Vijesti.

Kako prenosi Beta, neki od nastavnih materijala sugerišu da bi SAD mogle sravniti sa zemljom svete muslimanske gradove Meku i Medinu u Saudijskoj Arabiji.

To bi se moglo dogodii bez obaziranja na civilne žrtve, baš kao što je učinjeno u Drugom svjetskom ratu bacanjem nuklearne bombe na Hirossimu u Japanu ili bombardovanjem Drezdena u Njemačkoj.

U vojnoj školi u Virdžiniji nastavni materijal prikazuje kao da su SAD u ratu s islamom, iako su američki zvaničnici do sada uvijek govorili da su SAD u ratu s terorizmom.

Pentagon je saopštio da je potpukovnik Metju Duli “oslobođen dužnosti” da drži nastavu, dok su istražitelji tražili da se preispitaju i nastavne aktivnosti dvojice civila kako bi se viđelo da li prema njima treba pokrenuti disciplinski postupak.

Duli je u nastavi sugerisao da Ženevska konvencija, koja štiti ratne zarobljenike, “više nije relevantna” i da muslimani “mrze” sve za šta se zalažu kadeti u toj školi.

Ministarstvo odbane je krajem aprila prekinulo sporno predavanje poslije primjedbe jednog od kadeta.

I američki Federalni istražni biro (FBI) je prekinuo neke od svojih obuka prošle godine pošto je otkriveno da se u nastavnom planu kritikuje islam.

Otkriće antiislamske propagande u školi za oficire je objavljeno u izvještaju koji je sastavljen pošto je načelnik Združenog štaba Martin Dempsi zatražio od svih vojnih službi da preispitaju obuku kako bi se obezbijedilo da se u nastavi ne koristi antiislamski materijal.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.