SAD: Većina letova obnovljena

Haos u putničkom saobraćaju, izazvan uraganom Sandy jenjava a većina avionskih letova vraćena je na uobičajeni red vožnje i sistem podzemne željeznice u New Yorku djelimično saobraća, izvještava u četvrtak France Presse.

Aviokompanije i aerodromi se oporavljaju od razorne oluje, a u četvrtak je bilo otkazano 611 letova u SAD-u što je znatno manje nego u ponedjeljak i utorak (više od 7.000) i srijedu (blizu 3.000).

Značajan element svjetskog putničkog saobraćaja, aerodrom La Guardia u New Yorku, otvoren je u četvrtak i radi ograničeno pošto su u oluji bile poplavljene njegove priobalne piste, a druga dva glavna aerodroma JFK i Newark nastavili su rad u srijedu.

Prema internet stranici za praćenje letova (flightaware.com) ukupno je blizu 20.000 letova bilo otkazano od kako je Sandy poremetio aviosaobraćaj na istočnoj obali SAD u nedjelju, prenosi AFP.

Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg saopćio je u četvrtak da je najmanje 37 osoba izgubilo život tokom velike oluje u tom američkom gradu.

(VisokoIN)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

VISOKOIN.COM

Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

VISOKOIN.COM

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

VISOKOIN.COM

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

VISOKOIN.COM

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

VISOKOIN.COM

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

VISOKOIN.COM

Unesite komentar