Safet Sušić: Ja ne mogu bez Ibiševića i Džeke

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić razgovarao je s predstavnicima medija o sastavima ekipa sutrašnjih protivnika, Grčke i Bosne i Hercegovine, na danas održanoj prs-konferenciji u Atini.

Sušić nije želio saopćiti pročetnu formaciju svoje selekcije ”jer je u tom slučaju ne bi mogao promijeniti”, ali naglasio je da će igrati s Ibiševićem i Džekom koji su u top formi i “trenutno su nezamjenjivi”.

Naglasio je da nije nezadovoljan formom Medunjanina, koji bi mogao biti zamjena za povrijeđenog Pjanića.

”Ja ne mogu bez Ibiševića i Džeke, to je sigurno. Medunjanin nije u top formi ali je igrao u posljednjih nekoliko susreta za svoj klub i mislim da je spreman”, kazao je Sušić.

Selektor bh. tima je rekao da je zadovoljan i novim igračem u dresu BiH Zukanovićem, jer može da pokrije nekoliko pozicija na terenu, a na pitanje o slabostima i manama Grčke nije htio mnogo da govori.

”Oni se ne predaju do samog kraja i to im je prednost. Njihove igrače ne treba nabrajati jer su to zvučna imena, a podatak da su na desetom mjestu FIFA-ine rang liste govori sam za sebe. Često dobiju izgubljenu utakmicu, psihički i moralno su jači od nas”, naglasio je Sušić.

Vezni igrač reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović potvrdio je da je BiH savladala Latviju i Lihtenštajn visokim rezultatima zahvaljujući izrazito ofanzivnom nogometu, ali da će protiv Grčke morati naći sredinu između ofanzivnog i defanzivnog aspekta igre.

Sušić je dodao da će sutra svi vidjeti da je BiH došla u Atinu da igra nogomet i pobijedi ako je to moguće, ali da će joj i za remi biti potreban minimalno jedan gol.

(VisokoIN/Fena)

Unesite komentar