Safet Sušić: Pobijedićemo bez problema, Spahić će igrati

U redovima fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine vlada dobra atmosfera na pripremama u austrijskom Feldkiršenu uoči prva dva kvalifikaciona meča za plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine protiv Lihtenštajna u subotu (19 sati) u Vaduzu i sa Latvijom (20) u Zenici.

Zmajevi su favoriti u obje utakmice i žele zabilježiti maksimalan učinak protiv puno slabije rangiranih protivnika. Izvanredna igra i sigurna pobjeda nad Velsom od 2:0 u posljednjoj provjeri na gostovanju 15. avgusta nagovijestile su da naša selekcija dočekuje start kvalifikacija za Mundijal u Brazilu u željenoj formi.

“Imam dvije dileme oko početnog sastava u ovom trenutku. Haris Medunjanin, koji nije igrao duže vremena, razbolio se i ima visoku temperaturu. Pošto je Mensur Mujdža bio određeni period van stroja zbog povrede, pitanje je da li može maksimalno odigrati obje utakmice. Zbog toga sam u nedoumici da li će Mujdža nastupiti od prve minute. Emir Spahić će sigurno igrati. Svi su u kombinaciji izuzev Senada Lulića i Borisa Pandže, koji je ranije otpao. Odrediću prvih jedanaest na dan odigravanja utakmice”, rekao je selektor BiH Safet Sušić.

Legendarni Pape smatra da činjenica što ćemo na startu ovog ciklusa odmjeriti snage sa autsajderom nema veliku važnost.

“Igraćemo po dva meča sa svakim protivnikom. U kvalifikacijama imamo deset utakmica. Očekujem da ćemo pobijediti Lihtenštajn bez problema, kao što je to bilo protiv Velsa. Samo razmišljamo o narednom duelu. O Latviji ćemo razgovarati od subote jer ima dovoljno vremena do susreta na Bilinom polju.”

Nakon što se priključio pripremama našeg državnog tima kapiten Spahić je nasmijan i vedar:

„Ma dobio sam udarac u glavu, tako da mi nije moglo ništa biti. Bez šale, osjećam se dobro, mada ipak imam povremeno glavobolju i nakon današnjeg pregleda ćemo vidjeti kako dalje.”

(VisokoIN)