Sajam “Jesen u Visokom”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ovogodišnji 10. jubilarni izložbeno–prodajni sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda “Jesen u Visokom“ u organizaciji Općine Visoko, ponudit će za sudionike i posjetitelje, osim predavanja i bogat kulturno-umjetnički program.

U vezi s tim, u ponedjeljak 3.11.prilikom svečanog otvorenja Sajma predviđen je nastup djece iz JU za predškolski odgoj i obrazovanje, folklornog ansambla KUD-a Visoko kao i nastup Farisa Pinje i Tarika Begića.

Istog dana u 16 sati i 30 minuta održat će se predavanje na temu “Značaj i kontrola plodnosti tla“, a predavač će biti mr.sc. Habiba Lugonić.

Poziv za sve poljoprivrednika da učestvuju u nagradnoj igri

U utorak 4.11.2014. godine sa početkom u 15:30 bit će upriličena nagradna igra- izbor najtežih poljprivrednih proizvoda- kultura i to za 4 kategorije, najteži krompir, mrkvu, tikvu i kupus. Za nagradu je predviđen novčani bon od 50 KM koji će dodijeliti jedan od sponzora, poljoprivredo-prometna zadruga “Bios” Visoko.

Ovom prilikom obavještavaju se svi poljoprivredni proizvođači sa područja općine Visoko da imaju pravo učešća u ovoj nagradnoj igri. U 16 sati i 30 minuta, bit će održano predavanje o temi “Uzgoj i zaštita maline”, a predavač je mr. Adnan Maličević.

Poslije predavanja, u 17:30 nastupit će muzička grupa “Urban sevdah”.

Radionice za izradu rukotvorine

U prijepodnevnim satima prvog i drugog dana Sajma, u ponedjeljak i utorak, bit će organizovane radionice za izradu rukotvorina.

Radionice će organizirati udruženja žena iz Visokog i to «Pokret zlatne ruke», «Nit života» i «Mozaik».

5.11. 2014. u 16 sati i 30 minuta, tema predavanja je ”Proizvodnja stočne hrane i pripremanje silaže», a predavač je dr. Midhat Glavić.

Organizator manifestacije je Općina Visoko, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ZDK. Sponzori sajma su Poljoprivredo-prometna zadruga “Bios” Visoko, “Frutti Funghi” d.o.o. Visoko, “Voćar-Piramida d.o.o. Visoko i Opća zadruga “Ideal” Visoko.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.