Salihamidžić: Ponosan sam na prvi pogodak, BiH je spremna za veliki rezultat u Brazilu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ponosan sam što sam igrao u prvoj utakmici fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u njenoj historiji. Igrali smo tada protiv Hrvatske u Bolonji. Iako smo izgubili 1:4, ponosan sam, jer sam tada postigao prvi gol u historiji našeg nacionalnog tima“, istakao je Hasan Salihamidžić, jedan od najboljih fudbalera BiH svih vremena u intervjuu za zvaničnu Internet stranicu UEFA (uefa.com).

Salihamidžićev gol novinar uefa.com okarakterizirao je „pogotkom koji je označio veliki uspon jedne reprezentacije u svijetu fudbala”, prenosi Anadolija.

„Naša reprezentacija potpuno je spremna za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Postoje svi segmenti za uspjeh. Fudbalski savez BiH radi stvarno dobar posao. Oko reprezentacije postoje velika imena, poput Ivice Osima i selektora Safeta Sušića, koji imaju ugled i rejting u svijetu fudbala. BiH je kao tim sazrio za velike uspjehe”, rekao je Salihamidžić, dodavši „odnosi među reprezentativcima BiH uistinu su odlični”:

„Tim je na pravom putu da bilježi uspjehe koje moja generacija reprezentativaca nije napravila. I plasman u Brazil je veliki uspjeh za sve građane BiH”.

Salihamidžić je i jedan od fudbalera iz BiH koji je osvajao Ligu evropskih prvaka, najjače klupsko takmičenje svijeta. Kako navode u UEFA on je „inspiracija za mnoge mlade fudbalere u BiH koji izrastaju u zvijezde”.

„Dobro je da je neko iz BiH osvajao Ligu prvaka. Igrači iz BiH sa svojim klubovima sve više će osvajati Ligu prvaka. Drago mi je da sam igranjem fudbala predstavljao svoju zemlju u lijepom svijetlu u svijetu”, kazao je Salihamidžić, prenosi Anadolija.

Popularni Braco govorio je i da se sjeća Mundijala iz 1986. godine.

„Moja prva sjećanja za Svjetska fudbalska prvenstva vežu me za 1986. godinu i šampionat u Meksiku. Divio sam se Maradoni, koji je bio nevjerovatan. Kao devetogodišnjak pokušavao sam oponašati njegove trikove na terenu”, izjavio je Salihamidžić u UEFA priči povodom plasmana BiH na naredno SP, koje će se odigrati od 12. juna do 13. jula 2014. godine u

(VisokoIN/AA)TOP VIJESTI

Više vijesti