da block

Sami Yusuf izdao album posvećen Arapskom proljeću

da block

Popularni britanski kantautor porijeklom iz Azerbejdžana Sami Yusuf stigao je u Istanbul kako bi promovisao svoj peti album „Selaam“, a tom prilikom je u intervjuu za agenciju Anadolija istakao da taj album nosi i poruke Arapskog proljeća, odnosno poruke mira, solidarnosti, ljubavi i nade.

Istakavši da se na novom albumu nalazi 16 numera, Yusuf je kazao da riječ o albumu koji nosi trajne poruke, a prije svega poruku nade, i da je riječ o kompozicijama koje promoviraju trajne i neizbljedive vrijednosti čovječanstva.

„Živimo u teškom vremenu. Čovječanstvo je zaokupljeno velikim problemima. Ja nemam nikakve političke motive, več stvari posmatram iz perspektive čovjeka. Svi smo mi zajedno proživljavali revolucije u okviru Arapskog proljeća. Ovaj moj album mislim da ima veze s tim, jer govori o izlasku iz tame na svjetlo, o prevazilaženju i rješavanju poteškoća“, kazao je Yusuf.

Istakavši da je pjesmu „I am your hope“ (Ja sam tvoja nada) uradio za vrijeme egipatske revolucije, Yusuf je naglasio da ta pjesma govori o omladini, a ne o politici ili bilo kojoj političkoj opciji.

Sami Yusuf je rođen 1980. Godine, a u svijet muzike je ušao sa albumom „Al-Muallim“ koji je prodan u 4 miliona primjeraka. Novi album „Selaam“ je njegov peti album. Popularni britanski Time list ga je nazvao „Največa islamska rock zvijezdom“, dok ga Guardian naziva „Najpoznatijim britanskim muslimanom svijeta“. Yusuf je poznat po svom humanitarnom radu u Africi, Pakistanu, Bosni i Hercegovini i drugim mjestima svijeta.

(VisokoIN/AA)