Samo za najmlađe: dječiji karneval “Čarobna šuma” i Latif Močević!

U sklopu MMS festivala, kao i prethodnih godina, predviđen je super program za djecu. Ove godine su se organizatori potrudili da dječiji program bude zanimljiv, te da ostane među najljepšim dječijim uspomenama. Kako bi to osigurali, u sklopu MMS-a će se organizovati dječiji karneval “Čarobna šuma”.

Karneval je planiran za subotu, 1. septembar 2018. godine, od 10:00h. Svi mališani su dobrodošli, a jedini uvjet je da na karneval ponesete mnogo dobrog raspoloženja i smijeha!

“Učešće na karnevalu potvrdile su nam dječije igraonice, plesne škole i sportski klubovi čija će djeca učestvovati i izvesti neki performans te na taj način predstaviti se svojim vršnjacima.”, izjavila je Ilma Sirčo, organizator.

Program karnevala sastoji se od:

– Defile kroz grad ( djeca obučena u kostime prošetati će od parka spomen Kosturnica do trga Matrakčije, odnosno platoa iza kina i muzeja)

– Nastupanje i predstavljanje mališana sa svojim tačkama ostalim učesnicima karnevala,

– Igra i zabava uz muziku i crtanje

– Koncert Latifa Močevića

– Zatvaranje karnevala

Cilj karnevala, osim sjajne zabave, je i prilika za druženje, socijalizaciju i zbližavanje mališana. Igra i zabava važne su dječije potrebe, a karneval „Čarobna šuma“ će osigurati i jedno i drugo.