Samsung predstavio Galaxy S3 mini

Kompanija “Samsung” predstavila je kompaktnu verziju svog najboljeg pametnog telefona “Galaxy S3”, sa ekranom osjetljivim na dodir, koji po dimenzijama odgovara najvećem konkurentu “iPhoneu 5” iz kompanije “Apple”.

“Galaxy S3 mini” ima ekran visoke definicije dijagonale četiri inča, što je za 0,8 inča manje od većeg brata. Ekran ima manju rezoluciju od 800 puta 400 piksela, u poređenju sa 1.280 puta 720 piksela na većem telefonu.

Kamera ima pet, umjesto osam megapiksela, a procesor sa dvostrukim jezgrom i radnim taktom od 1,5 gigaherca iz modela “S 3” u “miniju” je spušten na nivo od jednog gigaherca.

“Ovo može da bude optimalan izbor za korisnike koji traže praktičniji pametni telefon”, saopštio je “Samsung”. Kompanija nije objavila cijenu, niti datum početka prodaje novog modela, prenio je AFP.

“Minijev” ekran je iste veličine kao kod “iPhonea 5”, koji je imao premijeru prošlog mjeseca, ali ima slabije tehničke karakteristike od tog telefona.

“Samsung” i “Apple” trenutno vode žestoke okršaje pred sudovima u više od 10 zemalja povodom navodnog kršenja prava na tehničke patente.

Tehnološki komentatori u prvim reagovanjima nisu oduševljeni novim “Samsungovim” telefonom i ukazuju na njegove skromnije karakteristike u poređenju sa aktuelnim konkurentima.

(VisokoIN)

Unesite komentar